[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
個major test of strength真係好on9
我修練完再返黎打臭你

我玩耐啲再返去打
輕取
我修練完再返黎打臭你

我玩耐啲再返去打
輕取

我其實係亂咁行果d人 諗住開哂d地圖先再慢慢玩
但係而家好多野都唔夠打
我修練完再返黎打臭你

係時候練下點樣掌握個timing進入matrix模式
我修練完再返黎打臭你

我反而係走走走
等佢撞柱再射射射
然後去佢後面斬幾下再走走走loop

第二階段就狂射
最後一個盾反
我修練完再返黎打臭你

我反而係走走走
等佢撞柱再射射射

第二階段就狂射
最後一個盾反

閃電箭屈機大法
我修練完再返黎打臭你

我反而係走走走
等佢撞柱再射射射

第二階段就狂射
最後一個盾反

閃電箭屈機大法

其實唔難打隻野
第一階段最簡單就係圍住佢走
等佢攻擊時兜背隻斬佢幾刀
自轉衝埋黎可以掟炸彈出去
睇岩位就引爆炸停佢
第二階段自轉鐳射光就睇你眼力
第三階段亂斬就得 攻擊普通跑走已經避得到
完全唔洗咩技術
4心第一隻打極打左幾次就過左 當mh咁玩

同感,依家三屬各留一件,其餘全部高攻雙手優先,單手劍留三把夠造

三屬性唔洗留都得,有地方俾你一次過打齊佢地既單雙手劍同叉,啲位留黎放特別版武器仲好

好奇一問,喺邊度?

我而家已經齊晒一大堆武器],根本用唔晒,係有時貪方便秒小怪先留屬性武器

話說想問斑馬紋白髮人馬係咪最高階,我前前後後應該殺左30隻,從來未跌過流星俾我囉

班馬紋黑髮人馬先係最高級
我開左9x shrine 14x seed就見到

鬥獸場個隻一定係白銀人馬
我得6xshrine, 4x seed
未打加農就周街白髮
打左之後依家周街都係白銀
應該係睇你主線進度

過得2個divine beast, 得鬥獸場唔係白銀,其他地方都白銀

Check埋圖鑑依家應該全部都係白銀左, 但清左前後10隻都無流星,勁煩,我當打下寶石算

流星係見到天上掉落黎執架喎,係打返黎既咩

同感,依家三屬各留一件,其餘全部高攻雙手優先,單手劍留三把夠造

三屬性唔洗留都得,有地方俾你一次過打齊佢地既單雙手劍同叉,啲位留黎放特別版武器仲好

好奇一問,喺邊度?

我而家已經齊晒一大堆武器],根本用唔晒,係有時貪方便秒小怪先留屬性武器

話說想問斑馬紋白髮人馬係咪最高階,我前前後後應該殺左30隻,從來未跌過流星俾我囉

班馬紋黑髮人馬先係最高級
我開左9x shrine 14x seed就見到

鬥獸場個隻一定係白銀人馬
我得6xshrine, 4x seed
未打加農就周街白髮
打左之後依家周街都係白銀
應該係睇你主線進度

過得2個divine beast, 得鬥獸場唔係白銀,其他地方都白銀

Check埋圖鑑依家應該全部都係白銀左, 但清左前後10隻都無流星,勁煩,我當打下寶石算

流星係見到天上掉落黎執架喎,係打返黎既咩

白銀會跌流星(不過RNG
打過大約35隻白銀出得4粒
呢隻驚唯一缺點係就算爆左機買左屋都無得同Zelda 做愛生BB
好失望

Mipha先係真老婆

我鍾意Kakariko村個Paya, 怕怕羞羞咁, 正
Chaas qeta shrine個a major test of strength係咪要有咁上下實力先夠打,定係有技巧打?

爆左幾把劍無晒武器死左
Chaas qeta shrine個a major test of strength係咪要有咁上下實力先夠打,定係有技巧打?

爆左幾把劍無晒武器死左

整到古代箭=e屎執

爆左幾把劍無晒武器死左

整到古代箭=e屎執

第時可以合野?

爆左幾把劍無晒武器死左

整到古代箭=e屎執

第時可以合野?

可以

爆左幾把劍無晒武器死左

新手係要賭晒所有武器打嫁啦,一般黎講可以無傷打

佢拎3種武器,大劍最易入bullet time,槍第二,劍就咪玩閃啦
平砍完後跳旋轉你可以拎柱比佢撞/夠遠可以橫跑/有雷杖雷箭可以打停佢

重覆第一種同第2種之後佢會旋轉個頭畫圈
用氣流上天用箭顏射佢眼打停/跑開等佢轉完

最後一招就係大炮,學盾反吧啦

結論:新手無古代箭秒殺的話,唔識盾反其實都可以唔洗打住
因為最後果炮正常情況下新手無可能秒到佢果小小血

我當年就係因為好難先去到個海中心,以為打唔過無得開傳送,結果打左8個字無傷完勝  加油
新手一開頭要做咩好?
除左搵塔 冇其他方向要做咩

咩都唔識
新手一開頭要做咩好?

咩都唔識

跟主線,去忍者村先,然後自己想點就點
新手一開頭要做咩好?

咩都唔識

跟主線,去忍者村先,然後自己想點就點

忍村果兩套裝有無需要買?
新手 仲著緊一開始果兩件
小精靈啲豆豆除左加位係咪無其他用途?
小精靈啲豆豆除左加位係咪無其他用途?

儲齊會比舊屎你

打嚟打去都係得118座Shrine
有冇高手可以話我知差邊兩個
我上埋攻略網都搵唔到
睇到眼殘

我上埋攻略網都搵唔到
睇到眼殘

正。。。又po曬出黎,我唔洗搵了
多撚謝曬wo

我上埋攻略網都搵唔到
睇到眼殘

多撚謝曬wo

唔想睇咪唔好放大囉
我唔信你望縮圖即刻背哂位置

我上埋攻略網都搵唔到
睇到眼殘

多撚謝曬wo

唔想睇咪唔好放大囉
我唔信你望縮圖即刻背哂位置

做咩唔上網用INTERACTIVE MAP, 勁有用
淨返2個祠係RIDGELAND TOWER對落條河附近, 2個都要搵KASS 係開REQUEST先, 至於佢係邊就自己搵搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞