[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
捉左成個下週馬
只求雙4星
想問下裝備有冇得維修 係咪就爆就可以掉?
捉左成個下週馬
只求雙4星

馬?啱啱捉咗隻445
新手入坑 太耐無打機,岩岩買左部switch, 想問下買2手game有咩要注意

就爆可以飛把野出去,高傷d
新手加到六粒心
想開始加氣
加到氣可以轉返加心?

就爆可以飛把野出去,高傷d

直接打到最後一下都有爆擊
啱啱9pm出blood moon
玩咗咁耐都係第一次
玩咗咁耐都係第一次

第一次遇到 blood moon 時成個人好緊張
中文版呀
玩咗咁耐都係第一次

第一次我以為係blood moon期間會多左怪
點知淨係怪重生
嚇Q死我

依家好想blood moon快d出比我刷人馬同gradian
玩咗咁耐都係第一次

第一次我以為係blood moon期間會多左怪
點知淨係怪重生
嚇Q死我

依家好想blood moon快d出比我刷人馬同gradian

我第一次以為係有劇情要打boss
呢隻game對新手難度太高
有時見到高塔 老遠行到去諗住開地圖
點知塔下一大堆怪 是但一隻都秒我

我都係新手,但玩落好有成功感,慢慢試唔同打法,靠炸彈炸散/拉弓/ 走佬/潛行秒怪 樣樣都好好玩, 完全睇你想像力有幾豐富

呢隻game算好易啦
又無死亡懲罰
重生點等於死既位置附近,無限復活

一開始打我都係得5粒心就走黎走去開地圖
D怪太勁我就無視佢地狗衝去爬塔就算

我都係新手,但玩落好有成功感,慢慢試唔同打法,靠炸彈炸散/拉弓/ 走佬/潛行秒怪 樣樣都好好玩, 完全睇你想像力有幾豐富

呢隻game算好易啦
又無死亡懲罰

重生點係你對上嗰次autosave位置吧

呢隻game算好易啦
又無死亡懲罰

最正係用自己既方法過倒
硬過又好點都好, 睇返唔跟攻略做就有種成功感

呢隻game算好易啦
又無死亡懲罰

最後果個save不分手自動
試過手動save左係飛機gradian下面,一重生就比人didididi
岩岩買左switch,應唔應該買zelda?
岩岩買左switch,應唔應該買zelda?

上網睇人地既gameplay
岩玩咪買唔岩玩咪唔買
呢啲主觀問題點答你
呢到個個都有玩
個個都會話好玩架啦

呢隻game算好易啦
又無死亡懲罰

試過手動save左係飛機gradian下面,一重生就比人didididi

啲無人機如果你同佢打幾round都未有一邊死佢會唔理你直接飛走
好無體育精神

每次load game啲怪/guardian既位置會reset
所以我右上角座塔當時係SL格硬過
一路去到畀無人機為止 -> 食加速藥之後save ->無人機 laser reload + 我喪跑 -> laser就射嗰陣save -> 繼續跑,打中就load save, 打唔中繼續跑到佢下次射

呢隻game算好易啦
又無死亡懲罰

啲無人機如果你同佢打幾round都未有一邊死佢會唔理你直接飛走
好無體育精神

每次load game啲怪/guardian既位置會reset
所以我右上角座塔當時係SL格硬過
一路去到畀無人機發現為止 -> 食加速藥之後save ->無人機 laser reload + 我喪跑 -> laser就射嗰陣save -> 繼續跑,打中就load save, 打唔中繼續跑到佢下次射
點可以易d捉純色馬?
除咗打guardian之外,

仲有咩方法幫master sword開光(攻擊力30變60)?

仲有咩方法幫master sword開光(攻擊力30變60)?

係4神獸內部同海拉爾城
其實會唔會出中文

暫時要係神獸同城入面先會60
遲下DLC1有試練升長開60
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞