[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
希望下集做返傳統形式

我都想

其實我覺得有啲無聊 open world變成為左搵齊120個祠同啲黃金屎
主線差隻火神獸 6x個祠 打埋應該直接去打城就算
打爆就end game

我覺得以前故事性強好多
迷宮又係以前有心思好多
場景設計都係以前靚好多
我仲係覺得openworld game得Rockstar handle到

witcher fallout心諗:__ __ __

BOTW遊戲性比GTAV有過之而無不及

你要當佢系列作咁睇,咁BOTW一定係系列之中最差,因為超過一半既Zelda公式都冇左
我覺得佢肯放低一半以上既作品公式整BOTW出黎
預左舊玩家會覺得冇以前種味道
但如果佢一直都跟住以前條路黎行
只會同Wii U一樣一齊死係條舊路到

所以請拎BOTW當獨立作品咁睇
外國甚至講緊BOTW重新define Open World遊戲
咁之後就單純睇你鍾唔鍾意沙盒遊戲,依樣野就唔關隻game事

利申:非任記fans

就係叫好叫座先令人擔心會唔會出返以前果種zelda

一定會回歸先 需知要整下個集open world係幾撚難幾撚哂時間
中間一定會出一集傳統先
Aonuma: I think that, in the future, open air games will be the standard for Zelda.
第一次玩zelda同open world game,覺得幾好玩,乜都唔識鳩fing fing 咁周圍走去搵祠,啲祠又唔太難搵同難打,雖然有時我都會睇攻略睇下個quest 點做
第一次玩zelda同open world game,覺得幾好玩,乜都唔識鳩fing fing 咁周圍走去搵祠,啲祠又唔太難搵同難打,雖然有時我都會睇攻略睇下個quest 點做

我都係 有時會睇有咩好玩既野拎下巨大馬 做下支線
btw 一開波覺得d大怪好有震懾力 唔敢打神獸 好似細細個玩汪達與巨像咁
想問下blood moon係咪要殺得怪多先出?
我狂殺guardian 都無 係咪要殺有血有肉果啲?

另外岩岩換左個dark hood 好似係用黎收集?
暫時未見特效 又唔比升級
打完駱駝之後イーガ団就算你冇搵佢講野都會走出黎打你?
行去鬥獸場冇啦啦有隻太刀忍者飛出黎比佢嚇到射左發古代箭

搵你報仇

搵你報仇

佢把太刀幾好玩 唔知有冇方法刷佢把太刀
家下通常一聽到聲就準備時停 弓箭佬次次都打醬油
https://youtu.be/i2nG5gcMJUk
回力標二刀流
你地通常 用TV 模式玩?

Zelda 洗唔洗買pro制?

2樣都有用
想玩耐啲咪用tv mode
玩一陣hea下咪就咁玩

Pro制唔係必須
有同無無咩分別

btw 一開波覺得d大怪好有震懾力 唔敢打神獸 好似細細個玩汪達與巨像咁

我仲未見到巨大馬
最怕見到啲laser 一招就俾佢秒咗

我仲未見到巨大馬

練下盾反啦
超有刺激感,試過番唔到轉頭
對住普通怪係咪都要反反佢先

我仲未見到巨大馬

練下盾反啦

盾反個時機好難掌握

其實一見到出現藍色光就禁得
火神同雷神招技係咪只要儲滿左就一定會觸發,有冇得cancel
有時想打石頭都打左雷
如果想整火係咪一定要有火箭

打火石加舊木

要溶冰其實拎住把火炎武企係側邊就得

我仲未見到巨大馬

練下盾反啦

盾反個時機好難掌握

盾反太屈 打LAST BOSS一個盾反之後就任我劈

2樣都有用
想玩耐啲咪用tv mode
玩一陣hea下咪就咁玩

Pro制唔係必須
有同無無咩分別

個人覺得pro制無撚用
我買多對joy con唔好
68個祠 打爆機
END GAME算
無心機搵夠120個

Btw last boss同隻獸王都好廢 時停+rush+盾反太屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞