[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
準備打雷獸拎箭 有咩要注意

注意唔好打佢
駱駝幾正
打mini boss輕鬆好多
但係yiga好撚煩

駱駝同象先最似打聖獸
另外兩隻好似side quest咁

雀最易打

駱駝同象無論侵入戰, 迷宮, 內部結構, 神獸戰都比其他2隻正好多

侵入戰個氣氛好好
迷宮玩死人
同埋有d謎題style如果玩得多shrine會熟手d

其實圍繞聖獸個堆shrine都係為你預備打聖獸

其實佢技能得5個(2款炸彈當2個),同以前十幾款道具比已簡單好多好多。

以前回力標當一款, 而家變左辣殺
駱駝幾正
但係yiga好撚煩

駱駝同象先最似打聖獸

雀最易打

駱駝同象無論侵入戰, 迷宮, 內部結構, 神獸戰都比其他2隻正好多

侵入戰個氣氛好好
迷宮玩死人

第一次打既聖獸係象,侵入果段好緊張刺激

侵入得火山蜥蝪唔好玩
唔知邊到見過條巨型骨,後悔個時無影相

望地圖你會搵得返
駱駝幾正
但係yiga好撚煩

駱駝同象先最似打聖獸

雀最易打

侵入戰個氣氛好好
迷宮玩死人

第一次打既聖獸係象,侵入果段好緊張刺激

侵入得火山蜥蝪唔好玩

變左MGS
唔知邊到見過條巨型骨,後悔個時無影相

係咪龍骨個度? 有個死水潭咁
駱駝幾正
但係yiga好撚煩

駱駝同象先最似打聖獸

雀最易打

侵入戰個氣氛好好
迷宮玩死人

其實圍繞聖獸個堆shrine都係為你預備打聖獸

其實佢技能得5個(2款炸彈當2個),同以前十幾款道具比已簡單好多好多。

有d分別
以前係同一迷宮得到嗰樣道具 = 嗰個迷宮大部份謎題都係用嗰樣道具解決
變相易捉路咗
d裝升爆哂4星個時有無特別加乘?

有無人知
d裝升爆哂4星個時有無特別加乘?

有無人知

高防D
盾反係射到落個盾到先㩒a定係佢射出黎果時就要㩒
成日都反空氣

求解答
成日都反空氣

求解答

一見隻眼有藍光就㩒A實無死
成日都反空氣

求解答

近就係, 遠個d 要佢射左至㩒
guardian盾反說穿了其實是節奏天國mini game
成日都反空氣

求解答

我多數同隻古代機械隔多一隻既距離。佢一有藍光就可以禁A
成日都反空氣

求解答

https://www.youtube.com/watch?v=5vgcNwWeNG8
可以參考下

豬果把白銀劍係咩嚟?
豬都用靚劍 咩世界
成日都反空氣

求解答

有腳嗰啲佢會自己行去一個固定距離
所以我打冇腳嗰啲嗰陣比較容易因為企唔啱位出事
盾反係咪廢盾都得?
盾反係咪廢盾都得?

最强盾牌:煲蓋
成日都反空氣

求解答

識郁個d好難反
盾反係咪廢盾都得?

用靚盾失敗好心痛
盾反係咪廢盾都得?

用靚盾失敗好心痛

一野爆 好撚慘
盾反係咪廢盾都得?

用靚盾失敗好心痛

一野爆 好撚慘

我會即刻load save
個major test of strength真係好on9
我修練完再返黎打臭你

係時候練下點樣掌握個timing進入matrix模式

我反而係走走走
等佢撞柱再射射射
然後去佢後面斬幾下再走走走loop

第二階段就狂射
最後一個盾反

閃電箭屈機大法

其實唔難打隻野
第一階段最簡單就係圍住佢走
等佢攻擊時兜背隻斬佢幾刀
自轉衝埋黎可以掟炸彈出去
睇岩位就引爆炸停佢
第二階段自轉鐳射光就睇你眼力
第三階段亂斬就得 攻擊普通跑走已經避得到
完全唔洗咩技術
4心第一隻打極打左幾次就過左 當mh咁玩

我係拎火把圍住佢二人轉燒到佢第三階段
第三階段就開THE WORLD用最好既雙手武狂轉佢
個major test of strength真係好on9
我修練完再返黎打臭你

係時候練下點樣掌握個timing進入matrix模式

我反而係走走走
等佢撞柱再射射射
然後去佢後面斬幾下再走走走loop

第二階段就狂射
最後一個盾反

閃電箭屈機大法

其實唔難打隻野
第一階段最簡單就係圍住佢走
等佢攻擊時兜背隻斬佢幾刀
自轉衝埋黎可以掟炸彈出去
睇岩位就引爆炸停佢
第二階段自轉鐳射光就睇你眼力
第三階段亂斬就得 攻擊普通跑走已經避得到
完全唔洗咩技術
4心第一隻打極打左幾次就過左 當mh咁玩

我係拎火把圍住佢二人轉燒到佢第三階段
第三階段就開THE WORLD用最好既雙手武狂轉佢

第三階段咁點解唔直接放個火把係地下燒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞