[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔好意思有兩條問題睇完post 頭無想問下:

1) 隻game 而家街賣係咪得歐版? 我見元朗好似得歐版賣

2) 有無得開兩個save, 想比老婆玩但又唔想佢玩完我跟唔到進度或者miss 左個故事

唔知歐版係點,但zelda 文字係跟部機既語語系統,
即係日版都可以出英文。

另外switch 既save = ID,你開多一個AC 俾老婆,
一人一個AC 咁咪唔會影響到對方囉。
(不過我唔認為你老婆開始玩Zelda後會咁易俾返你玩 )

紅字

1) 隻game 而家街賣係咪得歐版? 我見元朗好似得歐版賣

2) 有無得開兩個save, 想比老婆玩但又唔想佢玩完我跟唔到進度或者miss 左個故事

2) save 跟ac
一部機可同時登入8個Ac
象關 大磁輪入面俾2塊石夾住既係乜黎?寶箱黎?殺完boss返轉頭搞依舊野搞左半日
象關 大磁輪入面俾2塊石夾住既係乜黎?寶箱黎?殺完boss返轉頭搞依舊野搞左半日

係啊 入面有core拎
講開個3條龍, 除左冰龍有event好少少, 3隻個存在感都幾低, 用黎俾你打料升裝/煮野食

講真你係睇攻略玩既話緊係覺得冇存在感
真係係自己玩見到不知幾興奮

唔記得利申 冇睇攻略玩
3條龍入面除左冰龍之外同玩家既交流就係俾人射然後拎料

右下研究所點村染布對面屋後有條死八公種菜,佢會派任叫你上山救冰龍嫁啦
寶石係咪全部賣得
我怕之後要用

賣乜鬼, 打雷龍角快靚正

雷龍改左出現時間,無得快擦

有改咩,幾時改?

其實我好似來來去去都只見到雷龍同火龍,仲有一條係邊度會有?

P.S. 已開晒所有地圖

冰龍有event
解左未

想問果3條龍係咪飛黎飛去果三條? 可以打死架?
講開個3條龍, 除左冰龍有event好少少, 3隻個存在感都幾低, 用黎俾你打料升裝/煮野食

講真你係睇攻略玩既話緊係覺得冇存在感
真係係自己玩見到不知幾興奮

唔記得利申 冇睇攻略玩
3條龍入面除左冰龍之外同玩家既交流就係俾人射然後拎料

右下研究所點村染布對面屋後有條死八公種菜,佢會派任叫你上山救冰龍嫁啦

即係日版都可以出英文。

另外switch 既save = ID,你開多一個AC 俾老婆,

明白晒, thanks all. 而家部機都比佢霸住左玩俄羅斯方塊....

btw 咁得喇, 我都有開兩個acc,一個日一個美

即係日版都可以出英文。

明白晒, thanks all. 而家部機都比佢霸住左玩俄羅斯方塊....

買多部算啦, 唔駛爭玩
全新zelda邊到賣得平啲,想買返隻單機game玩

即係日版都可以出英文。

買多部算啦, 唔駛爭玩

打住PS4 先 同佢講PS4 都有Tetris 佢又唔要, 淨係要Switch 版

二手區

係啊 入面有core拎

Thanks巴打,差d諗住放棄,終於都拎到。搞左半日

二手區

開360都收唔到隻

二手區

開360都收唔到隻

你覺得去邊間鋪會賣360俾你
想新又要平就多數都係二手區啦, 冇人放=你個價唔夠高/真係冇人放

二手區

開360都收唔到隻

想新又要平就多數都係二手區啦, 冇人放=你個價唔夠高/真係冇人放

其實二手同一手差唔遠... 我見元朗都係賣緊420 歐版... 我估我呢一兩日內經過都會買
屌那星

係咁訓到底刷唔刷到滿月出黎架

訓左30幾日都唔滿月既
屌那星

訓左30幾日都唔滿月既

唔係話要殺怪先有咩?
屌那星

訓左30幾日都唔滿月既

唔係話要殺怪先有咩?

試過唔殺都有 但未試過訓到出滿月
打哂四聖獸

但shrine 先搵得30個,跟住sensor都已經搵唔到
而家好似無野好玩, 滾雪球搵錢又悶
打哂四聖獸

但shrine 先搵得30個,跟住sensor都已經搵唔到
而家好似無野好玩, 滾雪球搵錢又悶

我打得3隻鳩行都揾到9x個
依家每次開機進度都好少
玩幾粒鐘可能得2個廟

Btw 係咪要加返少少血
我加左一圈氣0血

成日都避戰 但唔夠薑挑大佬

二手區

開360都收唔到隻

其實二手同一手差唔遠... 我見元朗都係賣緊420 歐版... 我估我呢一兩日內經過都會買

宜家出信和買先 差十零蚊就算啦
依家每次開機進度都好少
玩幾粒鐘可能得2個廟

Btw 係咪要加返少少血
我加左一圈氣0血

成日都避戰 但唔夠薑挑大佬

我加左一圈氣後就開始加心,因為始終要13心先可以拎master sword,
13心後就再加氣,而家總共3個圈既氣好充足,可以又開始加心心了。

二手區

開360都收唔到隻

宜家出信和買先 差十零蚊就算啦

優先三氣, 除非趕路爬山方便之外,有更多情況係你無三氣完全去唔到某D位
3心唔夠頂就靠食物, 順手練技術,因為去到後期一下打7 8 個心,唔通拎甲硬頂咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞