[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
各位巴打 部機會唔會好熱的情況?
第一次遇到人馬(應該係咁叫?)
不停被佢秒

我都係
岩先用個黃色鎖技
一路走 一路鎖 之後打 無限loop砌佢
終於成功
掌握唔到林克時間
想買DLC 點樣買?
同埋D amiilo 香港有冇得賣
不停被佢秒

第一次打冇想像中咁難(紅色)
揮刀唔難閃
成隻衝埋黎要識跑走
係要留意唔好走太遠
佢一開射箭mode就好難搞
不停被佢秒

揮刀唔難閃
成隻衝埋黎要識跑走
係要留意唔好走太遠

廢到向後閃,直衝向左右閃
拎單手劍嘅係最易打
不停被佢秒

揮刀唔難閃
成隻衝埋黎要識跑走
係要留意唔好走太遠

廢到向後閃,直衝向左右閃
拎單手劍嘅係最易打

揮刀
骷髏頭我屌你老母
次次打6腳機械獸都冇啦啦爬出嚟
我點撚樣鎖定啊冚家剷
骷髏頭我屌你老母
我點撚樣鎖定啊冚家剷

着骷髏裝啦或者等朝早
骷髏頭我屌你老母
我點撚樣鎖定啊冚家剷

着骷髏裝啦或者等朝早

好唔鍾意行行下有野飛出黎嚇我
所以律朝早先出門口
想問係咪有d shrine 要特定條件先開到?
我係鳥人村附近見到有塊地有個類似shrine既地
但沒入口
但沒入口

應該係blood moon?
但沒入口

係咪村南邊嗰個?
但沒入口

大把,有d要接左shrine quest 至知hints
但沒入口

搵到都唔好上網搵攻略解左佢,唔係你仲麻煩,好似我咁,之前有一啲靠自己亂試,開咗,打爆機之後依家仲差5個shrine quest ,我120一早開晒,唯有依家一個一個對
原來去皇城會照出聖獸啲王俾你打
打到最後一隻先覺得唔對路
秒load save走頭
但沒入口

搵到都唔好上網搵攻略解左佢,唔係你仲麻煩,好似我咁,之前有一啲靠自己亂試,開咗,打爆機之後依家仲差5個shrine quest ,我120一早開晒,唯有依家一個一個對

關咩事 我開到119個都係要對住地圖搵
骷髏頭我屌你老母
我點撚樣鎖定啊冚家剷

着骷髏裝啦或者等朝早

好唔鍾意行行下有野飛出黎嚇我
所以律朝早先出門口

我都係,我到夜晚就生火到朝早

玩左十幾粒鐘
四聖獸一隻都未打

先開得14個廟
我諗住全部用黎加氣
最多打王無限SL
玩左十幾粒鐘
四聖獸一隻都未打

先開得14個廟
我諗住全部用黎加氣
最多打王無限SL

3血夠打啦
全部攻擊都dodge
拎鎚人馬有咩技巧
向咩方位閃都俾佢打中
唔想哂箭
染布村捉鹿個小遊戲 有冇話捉幾多隻報酬多啲
玩兩次都係捉兩隻 得1蚊
染布村捉鹿個小遊戲 有冇話捉幾多隻報酬多啲
玩兩次都係捉兩隻 得1蚊

快啲開地圖狗衝上雪山啦
我本身6百玩到變三皮
究竟係邊度學煮野食
究竟係邊度學煮野食

唔洗學,自己去個煎PAN度DIY
如果講真係食譜係唔同主城同最後大佬果個城都有唔少書,會教你煮D特別野
但一般黎講無乜用

煮食3種常用,分別係+黃心, +三級速 同埋 3級攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞