[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想入手ds 版應該買邊隻好?

時之笛有平價版,經典,大迷宮
面具算係外傳,故事玩法特別,多支線,成個風格都正
Q版風用筆玩果2隻都正,不過唔知3ds玩唔玩到
2d地圖果d就唔識了

面具最獵奇
時之笛係3D版zelda既經典,
如果想試2D版可以玩眾神三角(唔多記得個名)
想入手ds 版應該買邊隻好?

時之笛有平價版,經典,大迷宮
面具算係外傳,故事玩法特別,多支線,成個風格都正
Q版風用筆玩果2隻都正,不過唔知3ds玩唔玩到
2d地圖果d就唔識了

面具最獵奇
時之笛係3D版zelda既經典,
如果想試2D版可以玩眾神三角(唔多記得個名)

果種詭異既風格簡直係完美
個人最中意面具
玩到停唔到手
拎左三連弓之後真係變左easy mode
細個玩過nds果兩隻Zelda 當時都係停唔到手
諗住大個大冇咁沉迷 點知今集都係停唔到手
我淨係玩過GB版時空之章
我覺得果個都係經典
新手想問下血要加到幾多個心先夠打4神獸

(零技術,唔識盾反)

(零技術,唔識盾反)

同問

(零技術,唔識盾反)

同問

零技術好難講,如果係咁,你不如爆上13個心拎退魔劍,咁4神獸嘅大佬就會俾你魚肉

(零技術,唔識盾反)

同問

4心打第一隻神獸死左十幾次先羸到

(零技術,唔識盾反)

同問

5心死左差唔多廿次先至贏到水神獸入面隻boss
仲要上嚟求救先至識點打

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

我打之前都已經睇經睇人打左次先去打

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

有把攻唔錯既弓就已經可以輕鬆射死象神獸 個時我都係5心

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

睇黎都係練下先
打之前可以做嘅野都係開地圖跑祭壇加下血咁

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

師兄係真絲 ??果隻都幾垃圾
搞唔掂可試下靠陀螺儀拉弓

打慣打熟識用埋L制,應該就差唔多
駱駝果隻就真係難打小小

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

睇黎都係練下先

大部份都叫你3條氣先
五心左右開始安全,7心一般都𠱸會秒殺

最緊要識閃,追求零傷打怪啦

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

睇黎都係練下先

大部份都叫你3條氣先

我怕死
依家13心但得1+3/4條氣
唔夠用

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

師兄係真絲 ??果隻都幾垃圾
搞唔掂可試下靠陀螺儀拉弓

打慣打熟識用埋L制,應該就差唔多
駱駝果隻就真係難打小小

係呀
開頭心諗d怪咁易打
大佬應該唔會好難掛(以前無玩過Zelda)
點知難到

(零技術,唔識盾反)

同問

仲要上嚟求救先至識點打

睇黎都係練下先

大部份都叫你3條氣先

最緊要食三防food 你就會發覺大佬d攻擊係同你r痕

同問

仲要上嚟求救先至識點打

睇黎都係練下先

大部份都叫你3條氣先

我怕死
唔夠用

我反而覺得氣緊要d
避開一定好過硬食
而且好多怪都好高攻
與其係咁補血 不如多d氣避晒佢

仲要上嚟求救先至識點打

睇黎都係練下先

大部份都叫你3條氣先

我怕死
唔夠用

我反而覺得氣緊要d
避開一定好過硬食
而且好多怪都好高攻
與其係咁補血 不如多d氣避晒佢

3氣重點係拎黎趕路同爬山
最後果隻妖精要食你1萬蚊

依隻game真係好好玩

依隻game真係好好玩

變態佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞