【選項】Zoom Ocamp到底有咩好玩

1001 回覆
419 Like 33 Dislike
設定咗Marco食屎
用盡佢算啦
不過咁樣寫一寫
又改咗我自己本身諗嘅劇情
互動故果然唔好諗定
樓豬加甜!!!
返工睇,live jor
歡迎新朋友
你發現1.你與Winnie同為聯合書院的學生。

於是你立馬在群組裡回覆:「我都係UC學生喎。」

原本冷清的Ocamp谷馬上又開始回覆。

毒撚,肥Cal,紛紛冒頭,對你表示歡迎,原來他們也是聯合書院的學生。

然後Winnie回來一句:「大組長佢都係UC嘅。」

ok~原來那個食屎狗也是uc學生,你笑了笑。

不知不覺你就已經回到家裡了。

睡前你想了想。

自己作為一個大學生,自然是想體會大學五件事。

那麼住hall自然是必不可少的,況且你住得太遠,還是很大機會Reg到宿舍的。

住hall能令你更多觸發校內劇情。

但同時會令你更少機會觸發校外劇情。

你決定
1.大學五件事!!住Hall我黎啦!!
2.我要做走讀!!住Hall我不了!!
1.大學五件事!!住Hall我黎啦!!
2.我要做走讀!!住Hall我不了!!
早晨
師兄次次都咁準時

下一篇要夜晚btw
唔緊要 有文睇就開心

btw好耐無見啵
靜靜地追文積極咁推介俾朋友睇
住Hall同Winnie the豬日啪夜啪
終於可以見到Winnie 又到溝女時間喇
push
走其他人嘅甜唔係問題
不過唔好走winnie嘅甜啦
你決定 1.住Hall。

住Hall始終是大學生活的一環,如果Year1不住,之後才住,會失去很多U life

於是你義不容辭的報了名,至於派哪一間Hall給你也沒關係

對你來說,全都是既來之則安之的選擇

註冊後則需要等消息了。

要等也不是一時三刻的事,你馬上就睡著了。

一醒來已是第二天清晨,你睡了將近一整天的時間,連你自己也不敢相信。

大概是用了太多精神、體力、甚至超能力,哪怕你第二天起身,也依然感覺莫名的疲憊。

你看了看手機,很難以置信的是,你竟然收到了Winnie的訊息。

「呀傑,你得唔得閒,出黎食下早餐呀?」

「組媽我住將軍澳喎,會唔會太遠for u?」你莫名其妙帶出ABC口音,特工上身?!?!

Winnie反而是氣哄哄回覆道:「我都係住呢頭架,呀傑你都唔關心我嘅!」

你連連道歉認錯,並順勢應承了組媽

清晨有開的店面不多,你們前往的是大快活,不是什麼早茶,卻也可以讓你們好好坐著聊天

一坐下,Winnie就與你聊起天來。
1.「呀傑,你有冇reg hall呀?」
2.「呀傑,近排點呀?」
3.「呀傑,你覺得我哋呢個Ocamp有冇靚女?」
1.「呀傑,你有冇reg hall呀?」
2.「呀傑,近排點呀?」
3.「呀傑,你覺得我哋呢個Ocamp有冇靚女?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞