【選項】Zoom Ocamp到底有咩好玩

1001 回覆
419 Like 33 Dislike
是咁的,2020年中學畢業的你,
考上了大學水泡科理學
迫不及待地想玩Ocamp,去認識大學妹妹仔,擺脫A0身份
奈何疫情嚴重,唔單止無得Face to face返學,連ocamp都要用Zoom玩
Zoom ocamp?有病的嗎?搵鬼玩?
於是你義不容辭地報名,決定親身參與這個ocamp去表示不滿。
日等夜等,終於有電話打過來,你頗為肯定這是Ocamp負責人打來的電話,
你接起電話,一道你不認識的動聽的女聲傳來

1.「Hello,是傑仔嗎?呢度係理學物理Ocamp打黎架,我係你組媽Mandy。」
2.「Hello,是傑仔嗎?呢度係理學食營Ocamp打黎架,我係你組媽Suki。」
3.「啊仔,琴日做咩唔同我講母親節快樂?」
(暫以第一個回覆為準,唔係好識寫文,可能之後開放觀眾brainstorm,一齊玩故仔)
集體sex cam 唔通會預你啲毒撚玩埋一份咩
胡志偉差d都要用zoom啦
ocamp幾咁閒
你選擇了 3.「啊仔,琴日做咩唔同我講母親節快樂?」
你聽到動聽的女聲:「啊仔,琴日做咩唔同我講母親節快樂?」
『啊?』你不禁無言,此時正值8月,乜鬼母親節呀?
你甚至不認識這把聲線,怎麼會是你的母親?
「乜你係我呀媽咩?」你弱弱地回應。
「哈哈哈同學唔好意思,我係你嘅組媽Winnie,所以從依家開始我就係你媽媽了,係咪嚇襯呢嘻嘻」電話裡傳來愉悅的笑聲。
乜依家d大學生咁有趣架,你不禁感到後怕,大學d人都好奇怪。
「呢度想confirm下,同學你係咪報咗物理系ocamp架?」
「係呀。」你開始可以進行正常的問答了。
「是咁的,因為物理系ocamp太多男仔啦,為咗平衡返男女,你比派到我哋食營組啦。你ok嗎?」
「ok呀!老撚都ok架。」聽到多女,你不禁開心起來。
「。。。」電話裡沒有聲響,似乎聞到了你狗公的氣息。
一段時間的寂靜後,電話那頭繼續說話了
「好,咁約定你後日Zoom ocamp不見不散啦~最後想問返你,想我哋點樣稱呼你呀?
1.呀傑
2.呀謙
3.Anson
4.阿Jer
為參考咯,不過呢度架空黎寫嘅
Btw d名好難諗,有冇人頭腦風暴一下,可能參考下
你選擇了 1. 呀傑
「叫我呀傑得架啦!Winnie媽媽。」你應到。
「乖啦,咁後日見啦我哋~陣間我哋會add你入group架啦」「巧喔,byebye~」
放下電話後,你不禁對呢個Ocamp都有些期待,組媽Winnie的聲線太過動聽,不禁令人充滿期待。
所以你決定去街買一套漂亮衣服,雖然是用Zoom,但畢竟還是會見到妹妹仔,男人老狗是不會化妝的,那麼一套好看的衣服還是很重要的。
你來到GU,精心挑選後,你挑選了三件衣服,分別是印有Snoopy公仔白色衫,印有超人logo的紅色衫,以及一件純色藍tee。
今日打折,點買都唔蝕啦。
一路等買單你一路期待著,自己可以穿著這件超人tee在ocamp遊戲中所向披靡,百戰百勝,啲女女就可以對妳擺出崇拜模樣。仔細一想,你連口水都流了下來。
Ocamp喎,係Zoom都有啲game玩下掛?
「先生?先生?呢度一共係149蚊」一道男人聲音將你從幻想中喚醒。
原來你已經身處櫃檯準備埋單,但你啲口水已經滴到周圍都係。
於是你決定

1.埋單
2.要個袋再埋單
3.攞錢抹完檯埋單
4.除衫
你又真係揀
無得奶腳既ocamp玩黎把撚
以Zoom開始嘅ocamp姐其實都係
lm
諗吓點兜先,今日出埋最後一篇
推推推
lmao 除衫
支持
d
你選擇了 4. 除衫

你眼前的櫃檯人員滿臉嫌棄,望著桌面上的口水,心想著面前這人是不是憨鳩仔

你對於他的神情感到十分不快,於是乎,你雙手將身上衣物向上一拉

「哇,屌乜料呀」GU裡傳出驚訝的呼聲。

只見你赤裸上身,眼神堅定,決定撚9這位仁兄。

「喂師兄,我想問呢,我咁嘅身材,M碼會唔會太細呀?」

「Errrr」你眼前呢位仁兄的眼神,已經從嫌棄變做震驚,佢諗唔到光天化日之下,竟有人這般痴線,「呢位先生,不如你去fitting roo....」

你清楚知道,不可以令他站上道德高地,先下手為強!「喂,我問你野呀!我呢個身材正唔正呀!係咪太fit呀!M碼會唔會太細呀!一係你幫我度下胸圍腰圍啦。

眼前的男人明顯怕了你「唔會唔會,先生你咁嘅身材著咩都Fit。先生你快d著返衫啦。

你十分滿意,穿上了衣服,順便大大力揸了揸自己嘅奶奶,顯示自己有幾fit,並在眾目睽睽以及無數閃光燈之下,離開了GU。

返到屋企後,你睇到了聊天軟件傳來了消息。

「你已被添加入群組「今天我很鍾意食吞拿雨」」

Winnie:「大家好我係你哋今次ocamp嘅組媽Winnie呀!

男人A:「大家好我係你哋嘅組爸呀希。」

男人B:「Hello,我係組爸Calvin。」

女人A:「而我就係你哋最靚女嘅組媽Tiffany。大家都講下野呀?」

你決定

1.覆「大家好,我係啊傑。」
2.Reply 呀希「你就係呀希?」
3.Reply Winnie「Hi, 女學霸。」
4.覆「Hello,我係今年最靚仔組仔呀傑。」
唔得啦,寫唔到啦,休息啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞