【選項】Zoom Ocamp到底有咩好玩

1001 回覆
419 Like 33 Dislike
Marco說完這句話就沒再準備回答你了,反而是選擇轉動酒樽。

酒樽指向了Winnie。

你決定問出

1.「點解你哋會分手?」
2.「分手後點解仲做到朋友嘅?」
3.「你依家對Marco有咩感覺?」
4.「你鍾意嘅係咪組仔女?」
1.「點解你哋會分手?」
2.「分手後點解仲做到朋友嘅?」
3.「你依家對Marco有咩感覺?」
4.「你鍾意嘅係咪組仔女?」
揀4 會收皮
唔好啊!
點解嘅 我揀咗
我都覺
隔住個mon打飛機
你問:「你同Marco分手之後,點解仲做到朋友嘅?」

好問題,其實中學時你身邊也有不少情侶

但情侶呢家嘢,分手就應該分得果斷,如果分手之後還做朋友,大部分都是剪不斷理還亂的情況

那這種情況,基本上都對新戀情沒有什麼慾望,而且就算拍拖了,也分分鐘被戴上綠帽。呢啲故仔,連登大把啦。

所以你問這個問題,是想確認Winnie自己是怎麼看待上一段感情以及她對下一段感情是否有足夠心理準備

Winnie似乎也沒深究過這個問題,陷入了深思

而現場的氣氛反而就變得有些尷尬

Marco也不怎麼說話,也不敢望向Winnie,其他人也轉頭玩手機,等Winnie的回答。

「呵啊!!」肥Cal大大力打了個喊露,等得有點眼訓了。

Winnie這才出聲:「其實好難講點解做到朋友,因為有陣時拍拖呢啲嘢,好食相處嘅,有啲人拍拖可能唔夾,但做朋友都ok嘅。」

Marco有點失望,他似乎期待一個更好的答案

但你也很失望,這回答未免太官腔,你沒辦法分辨Winnie的心態到底是怎樣。

所以你決定
1.說:「其實我個問題核心係,你會唔會放佢唔低?」
2.轉頭問Marco:「咁你又點睇?」
3.細聲問某一組爸媽Winnie與Marco如今關係點。
1.說:「其實我個問題核心係,你會唔會放佢唔低?」
2.轉頭問Marco:「咁你又點睇?」
3.細聲問某一組爸媽Winnie與Marco如今關係點。
Sorry呀大家,近排d文都真係唔多
因為一開始係想玩d搞笑嘢
但係其實成篇都搞笑其實都會審美疲勞
所以依家對於故事走向都幾迷茫下
今日會寫多一兩篇嘅
點都谷d文比大家
覺得問marco可以屈到marco發癲
點解冇得end左個topic佢見好就收啦
多人正評你,我就咁做
但係你睇唔到佢正皮數
應該幾個鐘就睇到?我下篇寫多d咯,唔緊要嘅
對唔字搞到大家冇故睇
你講緊個故仔咩,我以為你講緊個選項tim
雖然你好失望,但你覺得,如果你再繼續問下去,結果並不會太好,所以你決定4.見好就收,end咗個topic佢。

有些事情,不要過問得太多,特別欲速則不達

也許你暫時對Winnie有一定的感情,但是太著急只會令整件事情出現差錯

而之後酒樽口似乎不再想從你們的口中掏出任何秘密了,失去了興趣,再也沒有指過你們,但樂趣仍是多多的

譬如你們幾乎親眼見證住呀輝從狗公變成Gay佬的過程,他開始對男人亦多了反應,並且與肥cal不斷眼神溝通交流

毒撚對此自然表示好高興,畢竟佢擺到明就是gay,多幾個potential target有好無壞的!

而今晚就這樣平凡的結束了

但你會發現,至從Marco出現後,Winnie於活動中不再active,而是安靜的做個旁聽者。

Marco則是恢復了本身chok下型下的男神樣,與大家相處甚歡

在第二天朝早你回到家中,一頭倒在床上,一睡就是十個鐘
(待續)
等你醒來已經接近傍晚時分,天色昏暗。

你開始體會到,原來Ocamp真的如同網上說的一般,大家都不用睡

你不過通一次頂已經攰到傻閪咁,三日四夜都通頂嘅話唔知你洗唔洗入廠重新投胎做人

不過你才剛剛醒來沒多久,聊天群組裡又傳出了訊息。

這次是Winnie提議:「大家訓醒未呢,不如我哋大後日去CU hunt囉?我相信大家作為Freshmen都未正式行過CU架啦~~」

「好啵~」「好喎~」

反應十分熱烈,你自然也會參加,不過老老實實,這大夏天三四十度,去CU hunt同你話自願中暑,就沒什麼太大的分別

所以趁著還有兩天三夜的時間,也許你需要做點什麼

所以依家你決定
1.睡覺(精神力增加)
2.吃飯(體力增加)
3.出街(購買用具)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞