【選項】Zoom Ocamp到底有咩好玩

1001 回覆
419 Like 33 Dislike
1 (P牌評不到分)
電話消息響起後,你決定1.不出門,看電話。

畢竟你肚子不算餓,午飯可以晚點再吃。

於是你拿起電話查看訊息。

Winnie:「https://www.youtube.com/男士為世界而跑 ,@呀傑,呢個人係咪你?」

肥Cal:「係咯,我看到都想問,咁勁嘅你。」

呀輝:「覺得自己好型?」呀輝又恢復一如既往的串嘴。

你回覆:「係呀,係我呀,不如我就真係齋跑下步咋,唔知咩事架我。」

呀希:「d新聞媒體話你最後話on9,係批判緊呢個可恥嘅社會,以及d不知所謂嘅上層人士,係咪真係架?呀傑我諗唔到你咁有抱負。」

你:「.....係掛。」

Marco:「https://lihkg.com/偉人真面目係GU除衫變態佬 ,@呀傑,呀傑呢個係咪你,你做咩事?」

屌,仆街乜料,跑步比人影都無咩,諗唔到自己GU除衫都比人錄低咗,依家仲要比人認出黎

你㩒入Lihkg睇,還好GU條片算比較blur,唔可以100%確定係你。

但你突然發現一個熱門comment。

#376 食過屎唔好問點解:屌我認得呢條友,我見到個所謂嘅偉人嘅時候就知係呢條友,我就係個收銀,呢條友痴撚線架,埋單嘅時候嗌極都唔撚應,流撚晒口水,想聽我再講。

你馬上回覆他保護個人名聲

#377 傻閪閪腳跛跛:咪撚講,講嘅死全家

#378 食過屎唔好問點解:ok睇大家都想知咁我繼續講,呢條友勁on9,流口水本身已經好撚臭,然後到佢準備比錢果陣,無啦啦除衫喎,除衫都算啦,仲要自己低頭奶自己個lin頭,然後一手揸自己個波,另一隻手摸自己條J係度打飛機喎,話咩佢真係好鍾意我,想屌我,呢條友真係痴撚線架,最後仲要射喺檯面度,乜撚野偉人,根本變態佬,唔講啦繼續返工啦

屌佢老味呀,死全家都要講,仲要講埋D咁嘅嘢,根本作緊故仔。

你十分生氣

但你知道,你仍有勝算,所以你在群組內澄清:「唔係架,呢個都唔係我黎嘅,Blur到咁,話係Marco你都得啦,唔好污衊我喎。」

打完這句後,你放下了手機。

你決定
1.前往GU教訓這位仁兄
2.打比Winnie承認自己係變態佬
1.前往GU教訓這位仁兄
2.打比Winnie承認自己係變態佬
個伏筆cls
聽日繼續
btw多左好多負皮
唔好氣餒
G持樓豬繼續寫癡線故
幾期待後續發展
聽日到了
我要文啊
文呢!
你放下手機準備出門教訓這不知好歹的人,不過還是在家中煮了個出前一丁,填飽肚子也很重要。

一邊吃一邊打開電視看。

新聞台。

一個女記者正在報導:「得到線報,呢位偉人可能係曾經於GU做出除衫的行為,但未有確實證據,各大電視台正處於前往採訪當時收銀嘅路途中,希望可以得到更多消息。」

如果各大新聞台都在攝影,你很難能夠光明正大的教訓它

但你還是決定前往現場看看情況。

於是你戴上口罩與帽子,確保別人認不出你,前往了GU

到了GU之後,你看到了上次那個收銀,他風光滿面,但還是耍大牌,一邊幫人埋單一邊接受採訪

有機可乘!能近距離接觸就能夠教訓他

於是你前往文具店,買了筆與memo紙,並寫上了一些文字。

然後隨便拿了一件衣服前往排隊埋單。
(待續)
「下一位!」那位收銀在前面揮了揮手。

你走去,並放下了衣物。

為了保障顧客的權益,記者採訪站得比較遠,也營造出一種這個收銀很盡責盡力的形象

他一邊過機一邊說道:「果位偉人呢,果日就係ex7tly呢個位,流晒口水除晒衫....」然後轉頭對你說:「先生呢度一共159蚊...然後果位偉人,,,,啊啊啊!!!」

當他想從你手上接過錢的時候,你的手突然變成一個JJ狀,無錯,就係神龍擺尾

然後他望向你,你整個人也是JJ狀,他張大了嘴巴準備尖叫

與此同時,你推出一張紙條,「我係JJ星人,你從依家開始就要聽從我講野,唔係呢度所有人都要死!

然後你轉頭看向這張字條,做出嘴形「你夠我同凱婷壞咩?!」

壞之呼吸!

張紙條如同火箭一般,「Biu」消失了。

這個收銀臉色瞬間煞白,但不敢說話,他明白到,你會念力,你隨便一個念頭,整座大樓肯定會倒塌。

你推出第二張紙條,「你依家同我除衫,否則,死。」

與此同時,記者問到:「係?收銀先生?」他已經很久沒說話了。

但他知道,他不能透露你的身分,否則在場所有人可能都會陷入危險之中。

於是他對鏡頭淒慘地笑了笑,然後俯身把衣服都脫掉。

背後突然亮起了無數閃光燈。

記者:「此時我們的收銀先生突然脫掉衣服,是否是在示範當時所見到的一切呢,我哋鳳梨靜新聞會隨時跟進。」

你假扮出見到痴線佬的模樣,倒退兩步,然後推出下一張紙條,「唱《雙節棍》。」

收銀臉色已經發黑,他的眼前只剩下你的JJ手,他堅信所有人都能看到他是在拯救這個世界。

其實並不是

他慢慢唱了起來,「岩,燒店的煙味瀰漫隔壁是國術館。店,裡面的...」

他唱得越來越投入,然後你推出最後一張紙條。

「雙手打飛機,射出來先好停,我會隨時睇住你,一旦你做唔到,全部人都要死。」

他很聽話,打起了飛機,你擺出一副被嚇到的模樣,逃離了GU,順手帶走了所有字條。

但他沒有停,一邊唱著:「快使用雙節棍,哼哼哈兮。」一邊打著飛機,一下左手一下右手,似乎真的在使用雙節棍。

記者們已經說不出話了,但鏡頭並沒有移開。

他動作越來越快:「為人耿直不屈,喔喔喔喔,一身喔喔喔正喔喔喔氣~~~~」唱完這一句,他癱倒在桌上,露出舒服的模樣。

此時還不忘說一句:「大家唔洗客氣,我拯救咗你哋,我先係真正嘅偉人。」

後續情況你也沒有在跟進了,你只知道這個人一直大喊著JJ星人就要入侵地球,然後被關進了青山,之後什麼情況你就不知道了。

不過被他這麼搞一搞,偉人這件事也逐漸淡出大眾的視野,不過這都是後話了。

完成這場鬧劇的你回到家,天色已是昏暗,你吃了飯準備睡覺,睡前看了眼行程,發現明天的行程,集合地點是
1.四條柱(先上山再下山)
2.民主女神像(山下去山上)
1.四條柱(先上山再下山)
2.民主女神像(山下去山上)
唔好問我寫緊d咩,我都唔知
笑撚死
之前你哋最早揀除衫嘅時候
我有諗過話呀傑比人拉然後成件事唔同晒
但諗諗下都係唔好
鳩完要有樣嘢拉返黎
之後再鳩返可能會好玩D
hall hunt完全無諗過係點感覺都好玩嘅
順便了解下唔同書院唔同hall嘅文化
樓主 我們到了 你在哪
文呢
大家聽日起身會有文睇架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞