腦細叫我以後唔好番 仲扣起我4月糧話要我賠一個月通知金

912 回覆
614 Like 120 Dislike
你睇返上面樓主再POST出黎既所謂完整對話未
正常都會理解為5月7開始唔返
下面寫Cc比勞工處
辭職係可以即時生效
問題係樓主下面講話我會番埋呢個月
所以僱主直接扣糧咪就係問題
你講中曬我心聲
下下網上唱衰人為自己爭取利益
最慘係好多人唔追post又唔分析兼盲撐
正路文職一定係跟手要補信
HR跟番補信日子處理 仲要計埋條尾數
唔會個員工一句唔撈 公司就即日ok

今次只係咁啱上個月糧未出 樓主公司先扣到嚟扮代通知金
如果下屬好似樓主咁 我諗無咩邊個頂得順 多數鐘意就放假射波做野又西
去到老細唔想見你我諗都好嚴重問題
番埋呢個月係老細要佢賠糧事後先講
正義鐵鎚小騙球出手入世未深既靚妹黎,出手調教下
Wts 好似無講會番理定我miss 左
所以僱主可以繼續當佢即走之後直接扣糧?
見證連登既扭曲,僱主幫教仔變淆底...
太多年輕人
即走先要賠咋喎 依家變相佢炒你仲要你即走 正路佢仲要賠多個月糧俾你喎 不過要睇合約點寫 但你就照返就一定冇可能要賠
上面好似有人post 左法例係可以扣糧當做通知金
屌你 追擊到依到
話說近排識左兩個學緊生妹
魔力入面再講
要囂張都要有本錢,連流程,規矩都唔跟足,轉頭奶野都係自己受
隔咁多年都仲係學生妹...公平咩
5月返得幾日夠offset一個代通知金?
童顏

事業上gg
佢辭工點會變左炒佢?
6/5 resign 7/5 唔番 公司唔俾非員工進入公司
佢入唔到公司變左炒佢?
隔咁多粒鐘先浮到d 真相出黎,時序好明顯老闆無過失,何來淆底之說?講到明樓主願意承認過錯,老闆或者唔追究,可以原諒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞