韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike
其實應該係存在兩種人格係內心不斷鬥爭,不過咁樣可能會好深觀眾難明白,依家得番耀漢善良性格咁樣昇基個形象會攞番d分,唔係好多人會接受唔到昇基個變態殺手人格。
都唔係,其實拍完第一季已經無聲氣話拍第二季,收視唔太好
如果一般黎講係OK, 但依套成本太大... 變左咪唔合格(唔好話佢平均根本冇到10%)。
好似無10%?
我都想有第二季,其實個故事都未完
我估編劇唔想再強調/肯定「基因决定論」

如果有左情感+知道自己係殺死奶奶&神父後,都仲有殺人取樂既念頭既話,咁就代表左基因既力量>人性
而家咁處理就好明顯人性>基因既影響

如基因既影響唔係不可逆的話,咁只要有人引導好巴凜,佢可能就唔會殺人
係編劇既心
商業動作片
犯駁位多到數唔哂 都廢事提
下 你咁講又幾有道理
但玩復活好咩咩咩喎
開第三再討論
岩呀 高開低走 人物暴走是常識吧癲嫁
成日都覺得啲韓劇哂左啲設定&靚畫面&好演員
Mouse成個故事走向同立意,人物設定都好完整
起碼好有一致性先
希望會出藍光box,想收藏
我諗要再睇多次,由其頭十集好多位係有特別意思
個啊伯咁cute嘅 明明噚晚先見完
不過佢真係聰明+勤力+謙虛
抵佢追到yoona
我都係今日先睇
劇本係中文定韓文?
哎呀淨係知佢哋拎左獎 發生咩階級事
off topic唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞