韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike

所以後尾劇情反轉,印象實在太深刻
依家走唔出戲
冇睇曬淨係開頭介紹宮殿影住佢笑既鏡頭,都有種未失憶巴凜既感覺,毛管戙
[/member]睇埋最新個集係擂台望住奉依既眼神[member]
反而小巴凜又冇乜感覺,只係覺得佢條眉好濃
冇睇過昇基既綜藝,最多只係starking 強心臟既cuts
追完post走咗去睇大小巴凜個集家師父
望住昇基笑唔知點解好心寒
睇唔夠十分鐘就關左
點算
你睇果集佢變咗裝做皇帝架啦喎
佢新果集仲要用巴凜樣假刺殺銀優 嚇死佢

你入戲好深
哈哈
冇睇曬淨係開頭介紹宮殿影住佢笑既鏡頭,都有種未失憶巴凜既感覺,毛管戙

反而小巴凜又冇乜感覺,只係覺得佢條眉好濃

昇基係好人嚟㗎

Mouse結局之後睇下佢其他劇同綜藝清一清你嘅陰影啦
巴凛殺完姜德秀拖行嗰條血路,雖然係遠鏡,但黑背景加紅血路,再加埋首配樂,個感覺好震撼
第四集尾,昇基推開門,韓國在室內,在陰暗燈光下昇基個陰深樣。
証明昇基好演技
小巴澟係山茶花個陣仲係好cute
除左家師父 昇基上年係netflix有套Twogether 綜藝
同劉以豪去世界各地探fans 佢哋語言不通 成日雞同鴨講都幾有趣 睇完包你可以洗走巴澟嘅陰影

除咗新西遊記同家師父,有咩綜藝/劇推介
劇既話可摸耳係好人,唔好再係奸角
我有睇!!!望耐左佢哋都幾似樣
第一集撘三輪車真係好好笑
兩個同司機雞同鴨講係咁OK? OK!!
然後無限輪迴OK
鍾意小朋友嘅可以睇小森林,4個藝人(昇基,李瑞鎮,朴娜萊,庭沼珉) 喺郊外(小森林)照顧幾個3-6歲嘅小朋友,啲小朋友全部都好可愛
治癒系綜藝
同埋覺得真係有咩偶像就有咩粉絲
以豪嗰班粉絲比較文靜,唔多出聲
而昇基嗰班多多嘢講,又識搞笑
首選Netflix《VAGABOND》
昇基Suzy 遠赴摩洛哥拍攝 靚人靚景之餘 動作場面昇基都係親身上陣 好刺激

不用後製就很帥氣的男人!李昇基動作劇花絮釋出,無替身武打追車還差點受傷~
https://thekdaily.com/article/94783/%E4%B8%8D%E7%94%A8%E5%BE%8C%E8%A3%BD%E5%B0%B1%E5%BE%88%E5%B8%A5%E6%B0%A3%E7%9A%84%E7%94%B7%E4%BA%BA-vagabond-%E6%9D%8E%E6%98%87%E5%9F%BA%E5%8B%95%E4%BD%9C%E5%8A%87%E8%8A%B1%E7%B5%AE%E9%87%8B%E5%87%BA-%E7%84%A1%E6%9B%BF%E8%BA%AB%E6%AD%A6%E6%89%93%E8%BF%BD%E8%BB%8A%E9%82%84%E5%B7%AE%E9%BB%9E%E5%8F%97%E5%82%B7
琴日開始睇怪物
睇咗一集 棄唔棄好?
節奏慢好多
唔好棄, 捱過頭幾集知道大概發生咩事就OK
個人覺得2021年暫時完成度最高同最推介就係依套戲 (Mouse同Law School 未播完唔計)
Vincenzo 同Times 都幾好, 但申河均既演技真係正到一個點, 你既情緒會完全被佢既表演所牽制!!!!
好嘅 唔該絲打
睇過mouse真係睇唔返轉頭
伏筆 節奏緊湊 真係冇得輸
仲要等幾日先更新 想死
如果中意節奏快, 咁怪物真係會比唔上, 但怪物既渲染力好勁... 尤其申河均既演技 (個人覺得真係比李昇基仲正)
不過要留意返依成套劇分2幕, 後面果幕節奏同表達既野同第1幕好唔同, 好多人覺得麻麻地但我個人都仲係好中意。
明白 唔該絲打
我而家暫時冇嘢睇就睇住先啦
Twogether第一集有啲尷尬,始終唔熟同埋語言溝通問題

但之後雖然言語上都唔係好溝通到,不過兩個就愈嚟愈夾,睇住新手以豪慢慢進步,亦睇到綜藝老手昇基幾咁拿捏到個氣氛同節奏

最後一集好surprise 製作單位嘅安排,好鍾意個Ending,喺呢到就唔劇透了

希望疫情過後會有第二季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞