韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike
PO 好慘自己個女都未見到就死咗
李民秀 好彩最後都做返一次好事
約翰福音 11:23~11:24

耶穌說:「你兄弟必然復活。」
馬大說:「我知道在末日復活的時候,他必復活。」
依套男主演技真係無話可說
諗唔到邊個換佢會演得比佢好
李昇基既演技真係大神級別!睇完mouse大結局後, 開左佢套vagabond睇, 第一集啲動作戲超絕!(netflix有)
我睇tvN直播既, 片尾有廠商logo (包括samsung galaxy等等), 可能網上既版本廠商logo比人cut左?
侄仔死左果度都做得幾好
全套劇都好正,係有個問題,點解昇基最後呢集個性格完全係耀漢而無一點點自己殺人基因性格?
其實自從換腦耀漢嘅人性已經override左殺人基因
係個仆街醫生俾藥佢食控制血清所以個人會暴躁同想殺人
一有人類情感基本上已收晒個基因皮
仲要佢一下子由以為自己係好人突然回憶番晒黎諗起自己幾殘忍內疚到爆所以連個秘書長都唔會殺就知佢由怪物變成正常人

我終於明白點解李昇基係韓國咁受歡迎
睇綜藝佢性格大方好之餘 原來演技都咁好 㨂得呢個劇本又係聰明又係挑戰自己嘅證明
好佩服佢
同意
其實個角色真係無乜特別 太單一 無乜層次
果下我都有surprise到
有表現工撕心裂肺既震驚同心碎感
佢真係好全能
唱歌又得綜藝又得
其實Vagabond 好好睇又有秀智
諗住有第二季但又唔拍
可能佢接d劇冇咁韓流向 海外爭啲
本土國民度好高
終於有人提呢樣野
我睇20集前都仲可惜緊巴凜變態果部分消失左
仲覺得咁樣好唔合理&變態果部分再出返黎,形象會更加立體/套戲會更好睇
但換返做巴凜既角度睇
當佢知道事實後,仲要再次殺人時,一定會諗返起當初仲係殺人魔既自己
點會落到手 一落手就好似要喚回當初既自己咁

(所以佢殺韓敍俊果陣先咁痛苦

另外,相信愧疚感已經>殺人衝動
如果當初巴凜係因為不被愛先變成殺人魔
咁佢而家試過被愛同溫暖,殺人基因影響變細都好合理
Vagabond ok ge
無計啦 無得出國拍唔到
又咁講 如果唔係無得出國
昇基可能就係拍緊vagabond 2 instead of Mouse
咁就大檸樂 錯過人生角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞