韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike
Agree

同美劇比較
Dexter 太魔幻,欠缺實感
Mindhunters 太真實,欠缺戲劇性

而且 Mouse 係一路播一路拍,雖然有啲細節前後不一致,但係佢無咩大缺陷
我最欣賞佢拍得好克制,唔會過份煽情
結局拍得好好
個陣巴凜比耀漢爆頭
所有野都指向耀漢係連環殺人犯 巴凜無辜
佢咪寄帶出去諗住救巴凜
耀漢死左之後佢發覺自己有左諗住落仔
點知突然諗起好耐以前同daniel博士做過訪問個陣講過精神變態係唔會有感情
之後諗起耀漢以前好似有表現過感情
佢諗住再查一查去到耀漢地下室之後就發現到daniel博士
Vagabond 係伏筆第2季啫
呢啲劇最易爛尾但無爛之餘仲要收得返哂啲線
人物性格到結局都無暴走
個人覺得呢套已經係同signal一樣係神劇
播個陣仲係頭幾集扮緊好人無乜演技可以比到人睇
其實真係應該要計落下年到
睇完 好多位都喊到仆街
自己最深刻係昇基係見面室同봉이講如果有下一世
個幕 佢個眼神好有戲
真 想睇呢條線 逃獄
我等緊架
唔知會唔會冇左件事唔拍
Signal又係咁
呢到處理得好好
奉伊都唔等佢講哂就走左
Signal都係公認神劇 好好睇
Vagabond之前有巴打講因為武肺出唔到國拍 無限期推遲
差唔多類型既
舊年套惡之花都唔錯
一定要睇 我暫時兩套平排
終於睇晒
最後一集無太多高潮起伏,但一次過解開晒迷團都睇得舒服,男主由冷血殺人魔到重拾人性 呢個twist真係演釋得好好 係監獄度過餘生已經係最好既待遇 作為觀眾唔會覺得反感
完的時候,我揾唔到新聞提過出2,所以先覺得個結局太揾笨,希望真係有2啦
未睇特輯
有無人知最後手術室嗰個人係邊個有咩意思?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞