韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike
彩蛋被換腦嗰個演員係金曜漢
見人哋講到男主角咁勁 都心思思緊睇唔睇怪物
呢套評價好似好兩極
有啲人話好悶
我暫時唔睇住
timing唔啱唔好彩, 提名出嗰陣mouse仲係頭幾集
嗰陣個角色仲係on9仔一個咁, 唔突出
如果播完/後期, 都有機會拎個提名
想lunch time 睇 要等收工好攞命
下世會係正常人
怪物都好睇啊

有啲關鍵既劇情唔多合理
下半場有啲為做而做既感覺

不過咁,男主角好勁
將一部不過不失既劇,推高另一個 level
果時見同期兩套燒腦劇 諗住簡一套睇算
對李昇基有興趣d 所以睇mouse
有另一個結局
好了套劇縈繞在我心好耐
9分
今個韓國播特輯,除咗演員訪談同花絮,仲會播另一個結局
我覺得佢越做越投入
但今年冇辦法百想對手好勁 好難爭
見人哋講到男主角咁勁 都心思思緊睇唔睇怪物
怪物都好睇啊

有啲關鍵既劇情唔多合理
下半場有啲為做而做既感覺

不過咁,男主角好勁
將一部不過不失既劇,推高另一個 level
果時見同期兩套燒腦劇 諗住簡一套睇算
對李昇基有興趣d 所以睇mouse

怪物係睇男主角,男二好靚仔
燒腦程度係中上水平
好想快啲睇到另一個結局
花絮遲下睇冇所謂
可唔可以出咗另一個結局嘅cut先
有另一個結局
好了套劇縈繞在我心好耐
9分
韓國播特輯,除咗演員訪談同花絮,仲會播另一個結局
殺韓敘俊啲眼神又係好正 已經詞窮唔知點形容
我都係為咗睇昇基 同埋P.O
呢套真無神劇 個劇本寫得好好 應該係今年最top 韓劇
如果係呢類題材
我夠膽講呢套係史上最好添呀唔淨止今年
武治同奉伊一樣都係口硬心軟
巴凜自己都放棄掙扎合埋眼 奉伊都無殺到佢已經係一個好好嘅證明
再之後聽武治講巴凜就嚟死想奉伊探佢監佢都照去
最後幫隻雀改名都係用返巴凜幫隻雀改嘅名
老實講去到面對嘅係殺你親人嘅人
如果奉伊真係大愛撚咁喊住話原諒巴凜咁樣就真係崩壞
就係因為有咁樣復雜矛盾嘅心情
所以最後探監雖然奉伊口講話永遠唔會原諒巴凜但係一邊聽到流眼淚
Btw探監最後巴凜同奉伊講下世會出世做個普通人個幕真係
巴凜應該係想同奉伊講到時候再愛你
但再愛你呢3個字到奉伊走巴凜一路都講唔出
因為佢知道自己對奉伊造成嘅傷害係都永遠都彌補唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞