韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike
印象中之前有幾集都唔止一個鐘!
本身仲覺得洗唔洗二十集咁多呀
上星期朝早11點幾就見到有
唔知有冇再早啲
我有時返工搭車時睇,朝早8點已經有

大結局要安安靜靜喺屋企睇,我驚lunch 一個鐘睇到到喉唔到肺

唯有星期三晚到星期四晚盡量唔上FB/IG同呢到直至睇完個結局
大結局,120分鐘,計埋廣告點都有100分鐘吧

source: https://www.facebook.com/321450295183595/posts/757841274877826/?sfnsn=mo
而家唯有希望唔會被劇透

星期四請唔到假
我都係 有時睇到勁緊張嘅位 突然屋企人叫我 嚇鬼死
上星期已經請咗 廢事又請
一次過睇仲好啦,唔使就住就住,編劇又唔使將啲謎題擺到最後15分鐘…
希望頭個零鐘解晒啲謎,尾半個鐘埋個靚尾
我仲要閂晒燈睇
星期四請左假 打算一起身就睇
咁誇張... 作為時差黨 我通常水木收左工睇Law School (最快有得睇) + 大發 (如果有), 但Mouse 一般要等到夜晚9/10 點先有得睇。
除咗心急,有時真係好驚一碌IG 就唔小心被劇透咗
頭幾集被劇透都冇所謂,但去到緊張時刻或者反轉位,唔小心睇到劇透會好無癮
咁我又明既... 被爆左真係會無癮到想鬧人, 所以通常去到依D位手機儘量唔開FB/IG/連登
收左工立即轉SCREEN 煲劇
所以要斷絕所有網絡
有時未出中字已經有人post 劇透,ig stories 撳撳下有時會中招
通常都係深夜睇 咁先有氣氛 不過頭幾集真係嚇死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞