韓劇 Mouse 咁撚變態無人講?有冇人已經估到個變態殺手係邊個? 2

1001 回覆
15 Like 15 Dislike
可能昇基自己都唔知,而且殺人魔dna好鍾意愚弄人同做戲
如果我係編劇,點解要設計姪子係昇基個仔?
因為昇基換腦後有左善良一面感情,如果佢個仔被其他殺人魔殺死,昇基會好痛苦可以證明實驗成功一個部分?
thxxxx for 開2!!!
呢套劇好多野可以討論
巴打講得無錯,其實我開第一個post當時啱啱睇完第二集即昇基啱啱出場,我已經鎖定兩個人最可疑係獵人2,其中一個就係昇基,同埋我都堅持耀漢一定唔係獵人2,其後反轉再反轉我都一路堅持昇基係獵人2,但就被好多留言恥笑我估錯哂直至第十五集
今明兩集特輯係用巴凛視角出發
聽日嗰集仲要係19禁
特輯都19禁,搞到我好期待
如果用巴凛視角出發,可能有在勳殺小動物嘅情節,所以19禁
呢套劇搵昇基做呢個角色真係一流
昇基本人形象太正面,就算只係戲劇但都好容易說服到觀眾佢係好人,最後出嚟個反差好衝擊
有20集? 唔會好似其他劇咁到後期拖劇情然後爛尾掛
邊拍邊播真係幾chur下 之前都有唔少演員chur到入廠
唔駛急 希望編劇演員 keep到水準就得
佢未失憶呀果個style 果陣做殺人魔
真係好震撼
家師父綜藝有集係講昇基日常生活 佢係自我管理好強既人 
上年年尾佢係一邊搞緊專輯 一邊準備拍劇 同時做緊綜藝 
殘體慎入
屌真係反轉再反轉
好撚正
千祈唔好爛尾
我岩都係隔離po見到 好彩無事
台灣friday(網上平台)已經播咗特輯Part 1, 好似好好睇咁
希望快啲睇到
昇基吉人天相

申局長要快啲好返呀
啱 本身個樣已經係沈悶整容樣 仲要成日好多包袱又唔聲唔聲咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞