(絲入)絲打係邊到買bra?(3) 乜都講

1001 回覆
22 Like 5 Dislike

有啲人瘦呀嘛 你叫個要著90圍嘅著70佢都勒死
邊有得咁講

邊有得咁講

如果無辦法之下都係無辦法之中嘅辦法黎嘅
不過最好唔好啦

邊有得咁講

不過最好唔好啦

通常買鬆一個圍 細一個cup依個情況,係無晒碼數,sales就會咁做,迫你要,話係一樣
我真係寧願唔買都唔會買鬆個圍,著大一個圍,個bra一定狂走位不得安寧 除非試上身覺得果個牌子32太緊而34真係岩啦

我諗呢個情況都係係外國絲嘅情況會多啲出現,始終歐美比較少65,可能真係要屈就買著70先

邊有得咁講

不過最好唔好啦

通常買鬆一個圍 細一個cup依個情況,係無晒碼數,sales就會咁做,迫你要,話係一樣
我真係寧願唔買都唔會買鬆個圍,著大一個圍,個bra一定狂走位不得安寧 除非試上身覺得果個牌子32太緊而34真係岩啦

我諗呢個情況都係係外國絲嘅情況會多啲出現,始終歐美比較少65,可能真係要屈就買著70先

其實外國bra尺碼先係對65圍或以下嘅人最友善,好多bra都有30圍,甚至28圍,26圍(Freya, Panache, Bravissimo, Comixum, Lepel, Claudette...數之不盡,不詳細說明了)
反觀亞洲bra除左日本牌子同幾個大陸/香港品牌(例如布谷,bodibra等等)有之外,大部分品牌都係無的 你睇下香港wacoal幾唔生性,到依家都仲未肯出65圍啦,去門市買到個啲65圍wacoal都係日本進口,本地設計係無,真係好失敗,連老牌都唔願意開發市場去照顧依堆絲打

真咖? 我以為外國多肥西(sor 但係外國人好似真係肥婆多),所以我以為無乜65

陰謀論講,如果有上開VS個網就知係咩回事

30圍去到C咋嘛,其餘啲size唔俾32你俾乜你 都無得再俾囉,咪俾大一個圍

原來個加四吋係咁黎
唔算陰謀論呀,香港好多sales 都係咁做
VS啲bra,model著都肉肉酸酸
http://www.thinandcurvy.com/2010/12/victorias-secret-bras-dont-even-fit.html?m=1
依個blogger就講出左佢地係靠PS

好深入研究
香港邊到有無65D bra推介
香港邊到有無65D bra推介

第一頁有65圍專區
無買開貴又好帶既bra,
之前有frd 比coupon 就去左regina miracle
以前帶開32c, 肥左之後帶34c
最後係個到買佢比左32e 我
個人覺得幾好著,又薄又托得幾好包得靚
絲打們對rm 有無d 咩評價
利申:無追post

我覺得rm幾好著 想試下mm

rm忠實粉絲 但我剩係着佢素面個款 但包得冇咁好 個條帶比較窄

我覺得rm好舒服同埋個胸形會好睇左

個胸形真係
我帶左大概2個月左右,覺得包得勁靚仲好似大左少少,唔知係咪因為推到背隻d 肉靚左

我都覺得大左 同埋我都係有推到背隻啲肉不過依家個size已經滿意

你地着緊邊款?

係member 定做緊promotion ? 見到mtr個廣告好似幾舒服咁 鍾意佢素面

係member 定做緊promotion ? 見到mtr個廣告好似幾舒服咁 鍾意佢素面

洗唔洗帶佢寄過嚟個張生日優惠 想而家狗衝去買 最後1日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞