一人一間美容院黑店 去美容院之前check下有冇你想幫襯嗰間

1001 回覆
157 Like 3 Dislike
You beauty
係街搵人填問卷,之後畀你好平地試做
用得呢個方式都係on9
以前佢地係柏裕個陣,次次hard sell,個經理會入房勁sell你加錢做嘢,做完又要入番經理間玻璃房閂埋門再sell
話冇錢,連你銀包入面幾十蚊都唔放過,話可以畀住訂先

到後來搬咗去朗豪坊,我做埋最後一次應該都收皮至係,上年(已經隔咗幾年)打黎又話送一次facial,擺明冇客要call back
上到去,做之前問我點解之前唔再做,我話你地太hard sell,佢仲夠膽同我講依家轉哂人唔會㗎啦
結果做完都係入玻璃房繼續sell,成套流程一鳩樣
我一早講咗趕時間都要死纏爛打,最尾着草咁滯
呢間正宗垃圾
寧願棄plan都唔會再去
Ap medical
次次去都比佢借d依sell plan
我去係想relax 唔係受壓
去左幾次後冇去到
以後都係寧願去d細鋪頭/朋友介紹既
去左先睇到....苦主中
咁慘 你知唔知邊個負責開幫你做
Angel concept 正一黑店
千其唔好去,已被呃
屌you beauty我都中過伏
比咗成7k買15次
除左開頭4-5次
之後每一次都sell你買野同加野落plan,
我話我無錢同無信用卡,
佢就話你可以分期每次上黎先比錢都得
我死唔肯買,佢就咁留我係間房要我等勁耐都唔比我簽名
(做過facial都知每做完一次都會簽名)
6點鐘上去做8點幾先走得,
做就一個鐘但比佢逼又一個鐘
之後太唔鍾意咁樣做到剩返3-4次就無再過去做
因為愈sell愈煩愈過分
初初成日打黎問我幾時上去,我唔聽
之後無左件事
直到上年無啦啦收到佢電話r人做facial
我聽完佢個名已經cut線
呢間真係黑店
我都係,做到最後寧願唔做都唔想上去
錯手負評sor
lm 待去
係呀屌 我19年暑假係觀塘比佢呃左買一個$98 package
到而家都唔敢去 寧願果$98當送比佢算
星悅堂
次次sell到仆街,好似唔比錢出唔到門口咁,仲要個陣on9買左package,買完成日book親都話無位
呢間AP MEDICAL我都中過伏我係旺角個間
個陣咩都唔識 爛面爛到驚 見fb有咩Aqua peel試做價就book左 上到去比佢sell到轉激光去印療程就轉左 做到一半又入多條友夾住黎不停sell我 講左半個鐘我都係好唔願意 因為學生無咁多錢 佢要我一買就買12次 差唔多成萬蚊 仲叫我分期 每個月比幾百蚊邊度多 我係好唔想買 但最後都比佢sell到 買左4次定5次 夾埋都3千幾蚊 次次上親去做都sell到仆街 仲要打完都無效果 根本用好低度數激光黎打 做左3次 3次都捉人入房sell 仲要態度勁閪 講到我唔做就繼續爛面咁 個條仆街八婆經理 最後一次我無做 隔幾個月就打黎sell同叫我book時間

有冇咩九龍區既facial介紹下 又開始生粒粒 又想爛面咁 好灰
我情況基本上同你一樣 我係荃灣
果期無啦啦爆得好嚴重下 第一次爆咁勁
咁岩睇到廣告就去試下
一去到做做下就狂sell叫我買treatment
話唔想買又係咁啫住哂
咩招數都有 又兇我話我塊面有蟲 唔處理好大獲又點
最後買左少少黎做 激光 (值)針 咩都有
明明個treatment仲有10次8次 但都會繼續sell你新既都未做哂 又係咁sell
如果有效都尤自可 但都冇用既 愈做愈衰 又大壓力 最後棄左唔撚去
而加我咩facial都冇去喇 試緊肌斷食 唔搽保養品 只係洗面 比皮膚休息
廢事刺激d瘡 愈刺激愈發炎
試左半年 都幾大改善
我諗住等皮膚穩定番先去做番少少保養
其實我覺得放鬆心情 食野健康d 做下運動 反而仲有效
總知AP MEDICAL 就係大伏

我係食抗生素先控制到石頭瘡唔好再不停生 內分泌失調做幾多facial都係搞唔好

係最近下巴位生左好幾粒暗粒 化妝好唔上妝 好快出芝麻 好乾 想做番facial咁
如果想去facial就去小店好d 多數都唔hard sell
我都試過 本身見佢又黃又多好評 試做其實覺得幾好有啲想join㗎 但佢最尾個sales個手法我真係好唔鍾意

個sales聽到我有興趣join某個低價啲嘅plan就瘋狂說我join貴價啲嗰個我拒絕佢都係繼續講 之後我直接話唔join算 跟住佢再拎咗張本身冇俾我睇嘅再平啲嘅另一種plan 再繼續說我 最後我都係堅持冇join到咁走咗 都feel到佢好唔gur咁
medpure_beauty

1. 態度差

2. book佢consultation = book佢直接做 (一上去就要你直接俾錢)

3. 當你覺得貴,想走,問有冇得退錢/退一半,佢會起哂鋼
3.1 佢會話你俾咗錢,有CCTV影住所以冇迫你
3.2 問你夠18歲未,話夠就有自主權

4. 會趕人走,唔俾fd陪
4.1 fd俾意見會即刻寸柒柒
4.2 連睇下個眉形畫成點都唔得,除非你堅持
4.3 會問你fd係咪book左房,冇book就趕你離開間鋪頭,企 counter都唔得

5. 毫無以客為先嘅態度
5.1 會反話你冇禮貌
5.2 會兩個店員夾攻你嚟話你,講到好似你搞事咁
5.3 趕人走

大家想受氣/ 俾人呃,請去medpure_beauty
Y'sis beauty ,想試做但上到去俾人sell plan,揀左個唔知乜9針清,又話第一次唔可以清得咁乾淨。但清得超級痛,事先又冇擴張毛孔,一嚟就針清夾硬㩒我,仲要針左幾下就去serve第二個舊客。

好快就針完幫我做左個導入精華,完。問佢拎番清完嘅成果睇下,佢話冇可能個個客都keep張廁有埋單幾舊水仲屈我買盒佢自己分裝得gram嘅消炎膏,加多唔知50定40蚊。
YOU BEAUTY旗下仲有PERLESUISSE同LePure 請小心中伏
撳錯負皮
我去過佢地到試做針清,係清得幾乾淨
但就唔係好鐘意佢最尾屈人買消炎藥膏
畀錢時要你加錢買最少一盒
仲要夾硬要逼人買。不過嗰次我清得麻麻乾淨
我上個月先整完整得好靚喎 佢whatsapp 有講明收費架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞