一人一間美容院黑店 去美容院之前check下有冇你想幫襯嗰間

1001 回覆
157 Like 3 Dislike
有冇人試過Vegas 360?想知會唔會hard sell
有,我個陣係尖沙咀試做牛奶背。

staff眼見得2個,都係廿幾歲既,無話特別nice/串。

Treatment效果做一次都唔預會即刻變白滑,所以無得評論。成個流程就係正正常常,清潔針清laser再mask(包埋保鮮紙).

不過佢個收費好on9,個陣見佢話做全背買一送一,你會expect做2次全背,比左錢上到去先知原來佢意思係買一(上背)送一(下背)=全背一次

做完treatment循例係reception 聽佢拎住個tablet sell下。話就話間野單次收費,但係唔join plan一次千幾蚊,join plan就平勁多。無hard sell既,你做咩treatment佢就sell返你咩plan,無為左sell你買而踩到你一文不值/轉sell其他。

之不過最後我無join。
一黎我個下覺得佢個「買一送一」唔老實
二黎佢衛生麻麻,上一手岩岩係房出黎,轉個頭就叫我入去,d被個d全部佢都無換。我唔知心理作用定點,連條毛巾都臭臭地up up地。我仲要做背,塊面要全程貼住條毛巾

我話唔買,佢都無再強行sell其他,純粹強調下次返黎就無得join plan之類,然後就走得。所以我覺得你可以自己體驗下再決定。

呢間既性價比,我會比3.5 /10。當係幫個背脊做個淺層清潔都ok既。
見到AP medical,我想話都有做過,前後續左3次plan, 之後搵到另一間做同一個treatment既比佢性價比高就轉左會。

我個人感受
AP係貴同會 sell(hardsell程度有7.5/10)
會treatment途中叫你扣格數/加錢試呢樣個樣
又會做完treatment簽名走之前捉你入房坐返轟你15分鐘
但係平心而論,佢用既係靚料靚機,有效果,無揸攤既(我覺得)

我係佢個度做aquapure部機,比其他aquapeel機,佢用個部機配個枝美國精華。我覺得做出黎個膚質係真係細嫩d.

但我都同意係係AP做完treatment係爛面既,老實講唔關部機事,原因係佢個度每一個美容師既針清手勢都好撚柒鳩差,一味死壓落去流曬血又痛。懷疑係專登,等佢又可以sell其他。我每次做完AP我都要去第二間美容院做返個去印treatment用枝臭氧棒辣一辣個傷口等佢好得快D…
到後期我直頭叫AP D美容師係咁易清d肉眼夾得走既黑頭就算.

我又想講,我人生中第一次做海藻矽針都係呢個試做(係treatment途中比佢聊到我加左480蚊試)好撚痛,但好撚有效果 塊面滑左成個星期。

但後來發現我上網自己買一set 6枝都係600唔洗
自此我就自己買黎做算

然後講返價錢,除左矽針,個aquapeel佢都賣到勁貴。
本身呢部機配有4個頭(清潔、冰頭導入、微電同Y字型既提拉)加3枝精華(S1/2/3)
但佢就拆開曬咁賣
一開波個Plan: 基本清潔(S1/2)已經賣大約$380/次,加多一枝精華(S3)已經$580。
然後微電/導入個個頭就要跟另一個清潔Plan買,清潔加微電/導入2選1,$280/次
仲要講到同經理R着數,淨係for做開既客先有,而家唔full pay買就無。(連分期都唔我做)
因為佢話清潔夾導入效果更好,所以唯返每次我做都成8百幾蚊,仲要無肩頸按摩。

我都係後來格下價先知原來出面有其他更好既選擇,自己做左水魚差唔多年半⋯不過見佢呢年半都做得有效果,同比我認識左海藻矽針同epionce就由佢。
屌 而家先見到你個comment
Aqualbc真係伏到不行
奉勸各位有緣人千其唔好上檔。

做美容最緊要係d機 呢間D儀器,眼見既一係無名無牌子,一係就大陸野,只要稍為上網search名一搵就搵到,alibaba 批發價3000蚊就有交易。先唔好講有無效果(黎緊我都有故講),連呢部機本身安唔安全、會唔會爆炸都唔知。

而且成個團隊由廣告到前線既銷售手法都好有問題,事後諗返,比佢昆到,我都好on9。

其實做過每間美容院都有好有唔好,唯獨呢間真係樣樣都差。每次上去都屌老母有不快經歷,臨尾都廢撚事去,d錢當破財送瘟神。

講起就好嬲,準備要講經。為免tldr ,我會分幾次分享我既經歷(順便手動置頂,警世) .

最後再重申,真係千其千其咪撚好去
佢d IG野一句都信唔過架!傻仔得我做好喇
請問各位絲打有冇去荷爾蒙斑推介?上網睇咗好多唔係好識揀
你都去過好多間做facial喎,所有評價都好中肯!讚!
Medii beauty 有冇人去過?想做個鼻埋線驚伏
我想問下第 8代HYDRAFACIAL
同以前美國TNS 隻HYDRAFACIAL 有無關係?
好想搵返美國正版既AQUA PEEL做

TNS已經冇咗好耐啦喎
係呀 所以好奇而家推個隻hydrafacial 係咪同一樣野
同一部美國機囉不過啲精華已經唔同咗
妍慧美容院屯門店唔想俾人sell建議唔好上去
一開始係見佢標榜不硬銷先至上去
做完有個中年呀姐係咁sell
做得好我唔介意買
但係佢標榜自己唔hard sell
上到去懶係想幫你咁係咁sell
坐左勁耐先甩身
講一套做一套令我好反感
FACEMORE 同 SURRFACE 無乜人講
有無人去過?
輕輕一推先
無奶油脫毛講幾十個post
Facial 咁緊要無咩人講

Alyssa 苦主,勁hard sell ,每一次都要sell 一大輪,d treatment 有少少效果但mark up 太多

而家主力想搵d 真係用正廠機正牌貨嘅地方
間間都黑店海鮮價
但起碼有用先
大家有冇推介?

會去A Plus ,但轉咗工之後覺得唔太方便

Beauskin
Perface
有冇人試過可以分享下
我係A+嘅脫毛客. 而家就做緊Facial, 佢真係我唯一一間去過唔sell嘅美容院, 仲要用靚機, 地點唔就腳都好過去咗黑店呱
perface Sell到PK 20 beauty 比佢哋收購咗之後就出現咗大批苦主
Beauskin朋友曾經喺入面做cs, 就話治療師打能量低到等同無效, 逼你要搵醫生打, 同埋都係會sell
佢而家成日將d treatments 改埋d on9 名
好似d 細黑店咁
咩皮膚打氣機都唔知實際做咩機
係咪轉咗雜廠機所以唔用平時叫開嘅名
Bellasonic好似好多美容院都會叫皮膚打氣機
應該只係跟返大隊加個中文名叫做易嗌啲掛

佢哋做facial已經好均真,真係專心同你做機,但就唔會包咩針清修眉
我幫趁佢哋打斑+凹凸洞效果都好好
但保濕/清潔類facial喺佢哋度做就感覺唔係好抵效果係好但正價都成千銀一次,我自己會情願勤力啲去返細舖做,激光嘢先揀返佢哋
佢哋啲儀器都影晒出嚟俾你睇喎,咁都叫驚係雜廠機?價錢又透明度高,如果咁都叫黑店,真係冇嘢好講。
而且我發覺佢哋美容部嘅治療師好穩定,幾年都見到係同一班人,反而脫毛就有時會見到有啲新人
D 人穩定都係重要嘅
有d 次次轉人,轉到個手勢唔好衰過唔做
係㗎!脫毛我就冇所謂,Facial一定指定治療師
Medi Lab Beauty中環我有做過 唔知係咪你講個間
我覺得呢間d人都還好
如果你識同個Sale deal,個價錢可以平好多

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞