一人一間美容院黑店 去美容院之前check下有冇你想幫襯嗰間

1001 回覆
157 Like 3 Dislike
追晒post感覺間間都好差
最近出咗斑仲想做機滅淡佢
你同佢講你要移民 唔會再買
Cosmopro尖沙嘴鋪,撚樣顧問Miki
有次講到明唔買新plan!只係找埋之前啲尾數。
佢拎我張卡直接碌埋新plan訂金,再話咩退款好麻煩,同時幾個顧問圍住博你唔敢出聲之後同人講返呢件事,發現條撚樣成日都係咁,而且老闆係知情但不作為!!

利申當時18歲乜鳩都唔識又細膽
我之前去銅鑼灣有條友衝埋黎叫我幫幫手 原來係Cosmopro 美莊園d sales黎 我之前又冇做過facial 條友又堅持話絕對唔hard sell 叫我卑168試做價做greenpeel

之後上到去就叫我添資料 又填曬身份證號碼咁 一填完即刻有個顧問叫 Hailey過黎同我“分析”皮膚狀態 又話我肌齡大 皮膚冇彈性 又乾 我先18歲 卑你講到好似81歲咁 之後就即刻sell我加680有多部機做保濕 我一開始拒絕咗 但係佢又係咁話我塊面好乾唔做唔得 之後就加咗680 蚊

做完facial之後叫我出去飲湯 之後又係條八婆過黎sell我 叫我買package greenpeel加保濕原價16800 10次而家9800 10次 我同佢講話我係學生冇錢 佢叫我分期付款 分3次卑 叫我今次落3千蚊訂先 我話我冇3千蚊系身 佢又話叫我唔好加個保濕機 就卑3400蚊有10格做 一次greenpeel用2格啫係680一次 我重申多次我冇3千蚊 佢就叫我落1千蚊訂先

我根本就唔想繼續做 開始面有難色 佢一見我唔講野就係咁話 “我唔係sell緊你 但係你睇吓你年紀輕輕皮膚就咁多問題 我都係想幫你咋” 之後我就呃9佢話我呢排手頭緊 遲d先再考慮 佢又話得而家先有呢個價錢 一出門口就冇ga啦 我都仲係拒絕 佢就串9我話“你連一千蚊訂都冇啊?” 個語氣閪到

我真心想屌9佢 但係又驚佢有我身份證號碼會攞我d資料做其他野 最終冇屌到

做facial一個鐘 卑佢sell兩個幾鐘 呢兩個幾鐘就係不停咁踩我 話我d皮膚有幾咁差 end up佢知道佢sell唔到我之後就即刻串我冇錢 從來都冇見過d咁冇禮貌嘅sales
但佢個aqua peel真係幾乾淨 我做個陣冇sell過 完咗去飲湯先sell 又話比家屬價我不過最後冇買
想知有冇人做過face area小顏 想試但唔知work唔work
你都係銅鑼灣嗰間?
我都係168體驗價先上去!!話自己學生仔冇錢就教埋我點樣分期付款,係度同我數幾多號比錢,係下下個月先要找卡數之類,轉個頭又係度扮唔在意呢啲一萬幾千嘅細單。

一開始係去尖沙嘴鋪,發生咗陰鳩濕濕碌卡事件之後我真係驚咗,比咗錢都冇去,過咗大概一年office打電話黎話送免費treatment比舊客,ok今次係去朗豪坊鋪,我又衰嘅,諗住睇下比咗咁多錢仲有冇格仔可以做埋佢,就去咗,上到去首先係顧問房係度推介乜乜乜,咁我以為係睇情況送treatment啦,講嘅時候係啲普通嘢黎。

入去做完出黎埋單又二千,話咩其實啲格仔隔咗咁耐冇得用,啱啱又比我試新機所以會收返錢…從此有陰影,美容院不了
今年年中喺葵廣出面比佢地拉住比左168買左個試做價
最後驚冇去到
又話要盡快去 講到我塊臉有幾差幾差
中間有試過WhatsApp我打電話比我
我全部block哂佢地
有冇人試過Gianni Beauty個擦子膠&激光?
有冇人試過元朗間c n beauty?見近近地想試但驚hardsell元朗有冇好既facial推介
Bare spa我見好多KOL賣廣告
係咪會sell到pk
有無人試過Skin&Beam
有 我多數做aqua peel 正正常常 佢完全唔sell 不過洗面個啲係自己洗同埋佢係用板分隔 每塊板入面有2張床 你可以上佢個網睇下 除左做機例如laser入一入房之外其他都係出面area做 有人可能未必中意
想問依個treatment 有冇用?
有冇人試過konaphk?
有邊間做co2係唔hardsell
點爛法
我做開,有推薦過絲打 完全唔hardsell, 純粹一句問你買唔買package
我都想買黎試自己做
之前上左dermes free trial bikini位cps
佢買10次7k 幾好貴
但自己做bikini 位又好似好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞