一人一間美容院黑店 去美容院之前check下有冇你想幫襯嗰間

1001 回覆
157 Like 3 Dislike
真係好憎啲美容院次次都sell當客atm咁
我一個月最多去到兩次
根本上啲credit用一年都用唔完
但次次做完都sell 新plan sell唔到又夾我top up個credit
on99 如果我次次top up 做到你執都用唔晒啦

已經對美容院失去信心
慳番啲錢買靚護膚品自己用算
手肥禁錯負皮
我自己覺得sell都唔好咁離譜俾番d職業道德
買完一個就sell下個搞到次次上去都要俾錢
好同意絲咁講真係當人atm咁禁到人破產先安樂
最好笑係做左幾年都俾唔知情的人話我皮膚好差
我會覺得有心你又做得好自然會幫襯囉
而家有錢我會寧願發展下其他興趣
點解個個月咁辛苦打工供養佢地
有冇人試過mycollaplus?
見好多ViuTV明星去又唔算貴

呢間有冇人試過
有冇絲做過膠原增生嗰啲療程?
激光有冇用其實?
Bora beauty
最近有朋友上去做
買完co2+bellasonic
做咗兩三次到 就話佢皮膚乾又盛唔啱做co2
跟住叫佢加package
同埋 唔sell=廢話

唔加密 大家睇路
我都係其中一個傻仔
想知有冇絲打比人sell完買左勁貴package 之後覺得唔對路or發現係海鮮價,要求退返錢
講起就火滾
早兩日唔舒服腸胃炎去唔到做facial, 打去話改期,佢同我講冇醫生紙就要照扣一次
心諗我請假公司都未撚問我拎醫生紙
點offensive 法 係咁踩你?
通常package最後果次你地會唔會去做??
宜家差不多最後幾次, d 服務,語氣差到爆!!!
直頭用好凶狠既眼神問我, 其實你會唔會再買package
真係對美容院冇晒信心, 以後都唔會再join
見有人問過inner beauty ,之前買過格仔plan,最近岩岩用曬
開頭用個幾次,覺得佢哋都幾有心機既,都有做足時間(一個鐘左右),但都後尾就越嚟越hea,有時同類型facial 淨係45分鐘就做完。本身環境都乾淨,同企理既。
不過,有次試做過黃金排毒facial 啦,首先我發現佢好似係用淘x料,佢包裝袋就係寫住韓國如X24k面膜。之後係佢倒軟膜係面到,個面膜倒到我條頸都有,衫後面都有,返到屋企仲要洗唔甩,成件衫都報廢左囉
仲有開頭幾次係香港女仔做facial 都係温柔既,之後有幾次係d大陸女人做,手勢勁凶狠,係咁拍塊面,仲要成日聽唔明佢噏乜春,依家用曬d格仔真係唔會再join
好黑暗🥲
Join咗package當我神咁拜
頭幾次好好服務 會幫我book埋下次
之後去到第四次 開始sell我去疣
我話唔使 到之後話改咗policy
要去完一次再自己whatsapp 約 booking
我話指定美容師 次次比咗唔同人我
再唔係就成日唔覆我 要我再打字叫佢覆
對上次去 洗洗下面轉撚咗第二個人同我做
做做下又換咗人 之後又係到sell叫你upgrade
屌 真係無下次
我個friend都係諗住做埋手頭上啲plan就唔再做
因為太煩 次次都sell咁滯
我仲有幾次 唔想去
Same case
尖沙咀個間個sales 會要人係google comment俾5粒星
所以comments 唔好盡信
你又join咗?
係呀 join plan前會叫你係fb 留好評
諗住黃店好 點知都係咁
愈嚟愈hea做 比錢買難受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞