一人一間美容院黑店 去美容院之前check下有冇你想幫襯嗰間

1001 回覆
157 Like 3 Dislike
銅鑼灣vepo
手法1: 聲稱要入房檢查咗你當日皮膚先recommend最適合你嘅facial, 其實永遠”最適合”你嘅都咁啱係最貴果幾隻 仲要唔會俾catalogue你睇,唔俾你知有啲平嘅,除非你特登開聲問佢攞catalogue,如果唔係就求其口講價錢俾你聽就算,次次佢“recommend”果啲都$3000起跳,$3000幾一次仲要唔係特別高能量醫美機,我不如去valmont armani chanel做
手法2: 聲稱可單次收費但其實都係sell你買package, 買幾千至萬幾都係得9折至8折,但其實呢間野成日不定期做promo, 唔駛買package都有折,仲要多過買package嘅折,結論係買唔買package都係搵笨
nume名人
我想打1 ml filler,佢好意思sell我打10 ml 個sales仲要用自己做例子話自己都打咗10 ml, 睇吓我係咪打得好自然etc 但其實佢戴住口罩我都睇得出佢打咗針,好唔自然啊 完全唔理客人preference, 淨係掛住sell
我去咗做,針清痛到我想往生流咗幾滴眼淚
問佢aqua peel佢話都要針清
唔會再幫襯,講白啲係唔敢,感覺俾錢係去受苦
有冇人知beautyskin.geogeous會唔會hardsell,做得好?冇咩人講

呢間hard sell都爆,你做完會逼你聽佢講經,sell唔到你就比你走,就算個客表現得冇興趣,都繼續sell,個場面勁尷尬
幾個老女人腦細成個腦淨係得錢,完全唔明「用心服務」先留到客
仲有衛生環境都好差,用完啲兜係攞出去去面嗰勁細嘅廁所入面個洗手盤度洗

p.s最近仲搵左人幫佢地run小紅書

利申:識人入面做
有冇絲打去過Fresh Skin Medical 瑞顏醫學美容整個鼻或者溶脂
或者 say no more 有冇人做過呀 佢哋嘅質素ok ma ?
前排去咗agxmx beauty試做
依間聲稱係單次嘅 但個ig 成日做啲優惠
入到去間舖好細 又冇水飲就即刻入房
佢講咗啲有少少踩我皮膚嘅說話 係你聽到都唔舒服個種
佢會係咁二同你講會做啲咩 點點點
所謂針清修眉冇三分鐘 好似是旦拎個鉗鉗咗兩野咁
做完終於走得 都有sell value plan
一sell就萬萬聲 我話唔使佢都仲講咗兩句
好彩走到 分享完畢
真,我之前去過試做hifu仲加咗嬰兒針,結果返到屋企仔細望先發現個治療師連妝都冇同我落乾淨

雖然唔sell,但連基本野都做唔好真心覺得離譜
仲要其實做完都冇乜特別,睇唔出有咩效果

好彩我個陣話返去諗諗冇join到咋
做過一次pico 同一次針清,啲人好nice同真係冇sell過 但唔知係我皮膚唔夾呢間野定點 我打完laser皮膚仲差咗 會爆瘡

我平時係好少生暗瘡,之前都做過其他美容院嘅pico 都冇爆過瘡,都係見呢間好平先諗住轉嚟做,但爆瘡所以唔係好敢再去

然後本身想清下啲陳年暗粒先去再試吓針清,見佢哋啲片針清好勁咁

佢哋針清係唔痛好溫柔,但佢話我啲暗粒好深層毛孔又太細,唔似人哋啲暗瘡肌好易清

結果乜都清唔到 白做 但第二日就有兩粒暗粒發炎變咗暗瘡...
試做過一次m22,送咗個皮膚分析都講解得幾仔細

全程都冇sell過,淨係做完簽單個陣講吓佢哋有咩優惠package,唔join都冇所謂

但我最後冇join,因為覺得m22有啲廢
話就話咩都改善到,打完咩效果都睇唔到

但如果其他facial有興趣我都會想再去呢間試做
聽到都覺得牙煙
有冇人做過Istimetobeauty
有冇人做過Beauty Fun?
係咪AP Medical架
book左做,睇地址見係AP Medical即刻淆曬
妍慧美容真係差到一個點,我唔知個老闆娘係咪真係有心機,不過啲美容師就真係好差,淨係講落妝,永遠落唔乾淨,手法似洗馬桶咁,大大力捽落去,大佬做facial 我未試過可以咁大力比人捽塊面。
極力話自己唔hard sell 不過全程不停講到你有幾差,比杯水你坐係度咁講啫,無唔比你走架,佢地又真係無反鎖對門嘅🤗
第一次做同買plan 之後做兩回事,有啲美容師連倒模都做唔好,基本功都未做好🤷🏻‍♀️重有,做做下行咗去等等...都唔見得係一個專業美容師會做嘅事。
唔記得講一樣野,其實啲客知你地話係靠氹個客book多幾次黎推高啲生意嘅
我都係去呢間做,真係唔sell
本來仲諗住試吓添見佢啲裝修好似好鬼靚咁,睇嚟都係華而不實
我都係皮膚薄好易泛紅呀
想知你做完呢個treatment 塊面要幾耐先退紅退腫?
如果紅腫太耐要請AL先做得
依間真係正黑店 唔好去
Dr reborn 要同美容姐姐熟最緊要!
同個姐姐熟左可以經佢book/買野 唔洗經顧問!
姐姐跑做facial 既次數緊要過sell plan

啲顧問真係好撚系架
有次叫佢碌2000按金先 我驚我張卡爆 因為仲係學生
Cls佢返黎話岩岩試左碌4000 得阿
我嬲撚到仆街 話乜你咁都得架咩 我無授權你wor!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞