一人一間美容院黑店 去美容院之前check下有冇你想幫襯嗰間

1001 回覆
157 Like 3 Dislike
大家講所謂黑店,都係話佢hard sell,其實真正既黑店係刮你一筆之後執笠,再改個名開過第間

同埋有前業界人士,好多店都養鬼仔,會有一間房唔入得專用來拜鬼仔
仲有,所謂加幾百蚊比d 靚d 精華,其實係加d水比你
有冇咩其他推介
本來想去做個再生槍,我見佢寫話咩13年經驗
有人人試過ipsvipclub?
*冇
中過伏 不停sell不停sell
本身係join脫毛 脫咗十幾次完全冇用 一條毛都冇少過
之後我塊面本身乜事都冇 俾佢sell咗我做一個激光收毛孔
做完就叫我買plan 我冇買到 但俾佢sell叫我用千幾蚊做多一次
點知做完過一兩日就爛面 再去同佢講 依家做到我爛面 個千幾蚊要轉做其他嘢 跟住有條美容雞 開大個燈 照住我 西9我面 用勁串嘅語氣講 係你自己本身皮膚底層太污糟 先會爛面咋喎 on9 又唔見我塊面唔做任何嘢嘅時候會自己爛面

然後呢間嘢再不停sell我做其他嘢 依家未完plan 都唔會再上去 諗起都嬲 祝所有無良垃圾美容雞一世都係美容雞 做到斷六親 有仔女嘅再俾其他同行sell到破產
RNC beauty 係美麗華
唔比人走 困你係間房到 唔買唔會走到
一個staff sell唔到就搵第個入黎靠嚇 講講下再搵多個黎係咁話想幫你
facial hea做 完全無效果
咁多苦主
最慘我做完無效果 條友根本唔係專心幫我做
係咁搵野傾轉移話題落d treatment到
次次去都好驚 無次走得甩 比人困係房
一個sell完唔得佢地會搵多2個入黎一齊煩住你
仲有幾次 唔係好想上
個妹妹唔得姐
佢D員工得呀麻
試過
自助形式要自己洗面
好:唔hard sell
環境都ok

壞:冇獨立房
美容師手勢參差
唔hardsell唔同你吹水
到咗booking時間通常都要on top等多10-20分鐘先到你
但多客/唔夠治療師嗰陣會晾咗你喺度
嗰個step都未必同一人幫你做
治療師手勢參差
我最撚中意玩鳩d纏住我幾條街既問卷狗
等佢搣單或者刮完刮刮卡就話走
冇身分證冇信用卡比到佢就唔使驚
More
本身膚質係混合性皮膚 鼻頭啲黑頭都幾明顯 兩邊面頰毛孔都幾粗大 下巴位又易出痘暗粒個啲

想問想做facial邊間好又有用 有無話應該做咩treatment好/會有改善
去開間針清 又黃到金又唔sell
但我乾性皮膚做開抗暗瘡皮膚療程三至四次就改善左
ig:shinyskinhk
其實針清真係好
之前一直好想去美容院做facial 但比人sell
3年前鼓起勇氣去左Amber Beauty 試做(好似99蚊) 佢搵左個好手勢幫我整 整得幾好 所以我都心甘情願買左5次 好似2千幾
但再上去都係搵D手勢普通既staff幫我, 同愈黎愈hea
每次上去一定會話「今日你好乾wo, up唔upgrade 做XX 療程」之後我都無再續了
雖然佢有sell, 但都唔算好hard, say多幾次no 佢就會收聲 , 但硬係覺得因為say no 所以hea 幫我做
有做過Aqua peel
兩樣比較我個人覺得針清有feel啲
同埋做機無按摩 針清完有埋按摩舒服啲
針清做得多毛孔係細咗嘅?
想問下有冇人試過 Devon?
見到佢有個$980 10次Facial
想試吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞