買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
巴打係SAMSUNG? 新款REMOTE?
啱啱問咗盛澤要多兩三日先返到貨到倉,到時先夾到送貨裝機
諗緊掛牆定座台好
唔係主力牆, 係豆腐牆
盛澤話可以裝固定架,
但固定架會唔會插線好麻煩?
依家用緊垃圾 fx600h
都有用過3星 好似係nu7100 咁上下
咁OK啦, 新年後要時間調貨嘛, 唔好咁心急啦清
係會麻煩D, 不過你要掛都冇計
FX600H都OK啦, 普通啦~唔算垃圾既
Step巴
盛乜都叫我唔好sony水
依家佢地推介我LG 65Nano86
有冇評價?

Thanks

pan記 最平果部
咁都唔叫垃圾 巴打真客氣
水貨幾錢先? LG水貨都可以轉區做HK系統

LG 65NANO86CNA 行貨
$15800
1. 100hz NANOCELL IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好, 畫面更順暢
2. 有Dolby Vison IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEB OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α7 Gen3 影像處理器
大陸機先多垃圾
心急想J 4k PS5打機
同埋依家部垃圾LG 43" 得2個hdmi 唔夠用
96xx
Thanks
清好多巴打連PS5都買唔到, 你算好好彩了~
都可以接受, 佢規格係X8000H同X9000H中間
你兩部電視一齊買R下折扣嘛, 你話係連登巴打
我部Q70t遙控係純藍芽
因為我用佢控唔到廳部三星
THX FOR SHARE~
如果紅外線+藍牙更好, 唔會近距離兩部電視一齊開
我覺得應該要配對咗先會控到第2部機
如果2間房都用3星電視咪好大件事
我只知道搖控可以PAIRING, 不過唔知道係咪每一部機PAIRING都有唔同
我啱啱試過閂埋房門,行出屋企門口都控到部電視
如果一樣咪可以控埋隔離屋啲3星電視
可能得架~提佢地起身~
啱啱發現三星原來可以set控埋其他牌子嘅機
依家可以控埋我部先鋒amp
Sony有冇呢個功能?
巴打可唔可以講下點解揀Arc而唔揀JBL 9.1?
純粹唔想要十仔?
我唔係專業
但比較之下 JBL 人聲薄弱啲
Sonos聽落飽滿啲咁
個人感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞