買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
工作忙D
????
其實Q80同Q70實際差D咩?都係今年款?
預左架啦,我都係提供建議,冇預回報
Q80T同Q70T都係2020年款

Q80T光度高D,黑位好D,喇叭數量多D,輸出高D
請問:SONY 49 8500H 同 LG 49NANO86CNA ,邊部比較好呀?
(多睇普通電視台,youtube 及 玩Fifa/GTA類tv game)

另外,哩2部的勝出者, 同SONY 49 9500H, 又係咪有好大分野?值得加大budget入手嗎?
1. 夠budget建議49X9500H

2. Budget有限就49X8500H

3. LG Nano86黑位灰,對比度好低,唔建議買

4. X9500H相比X8500H光度高好多,睇HDR片更真實,黑位更加好,影像處理器都高兩級
早兩日問過$4750
等國內貨源穩定左就應該會平番,我估
感謝你的建議。
另外d人成日話,sony貴在品牌,同價錢,其他牌子的spec 更強。
係咪真?
今日趕最後Citibank卡優惠,去海港城豐澤買咗X9500H
其實差不多
AV LIFE好似平D喎 豐澤送得1000COUPON+SOUNDBAR
恭喜巴打入手55X9500H

掛牆架有冇平?
THX CHING
諗緊買SONY行貨好定三星水貨好
價錢差好遠
但聽人講SONY好好多
想問下d色水差好遠?
心大心細中

依家要買一部43吋房打機自用,平時玩開fifa,會睇埋netflix youtube同睇波(未有PS5但一定會買)

廳個到大概2-2.3m
應該買部55吋,都係打機個d用途,平時玩開fifa,會睇埋netflix youtube同睇波
到依家都未諗好
係呀,但唔知有無連登價
fifa可能Sony比較好,之前有巴打反映用Q80T打fifa開角球會lag畫面,唔知點解
都係3千幾姐,最多咪平100我估
無呀,而且佢話Sony唔會鑽我特色牆。
所以買咗佢個副廠架,可以90度活動嗰隻
$980包安裝,基本上佢係外判,$980安裝嗰日比
好彩問一問ching先
轉買sony了,但43吋sony有無好選擇?
巴打,想問下支q70t soundbar Aeon 做緊幾錢?
4500上下我其實都覺得OK了 今日PS5開彩 中左就即買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞