買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
到時記得上黎報平安, 同埋記得開Q-SYMPHONY功能
咁樣就會無止境地升級上去
可以呀~
SAMSUNG HW-Q950T $10600
SWA-9000S 後置無線環繞喇叭 係咪一定要放係背後先有用??
我怕冇位放
SAMSUNG HW-Q950T 唔需要SWA-9000S
因為本身已經有專用後置

SAMSUNG HW-Q70T同Q900T先需要加SWA-9000S
你知電器野真係話唔埋架嘛 不過唔知mini led做唔做到貼近OLED既效果
決定q95t + hw-q70t + swa-9000s
買左再上黎報個到

其他巴打咁放
巴打如果你冇位可以唔加後置, SOUNDBAR冇後置都可以用, 只係冇左後包圍聲
唔會無止境,因為q950t已經係最top
應該都未得, 不過起碼夠光度同埋點睇都唔會燒印
明曬 感激巴打 咁我都係等我部水貨算 差唔多錢見你有新款行貨機用真係好心痛
咁放都夠位,不過個兩支野係邊到有得買
巴打又買左咩水貨?
4K OLED 當8萬分區
MINI LED背光幾多分區
打錯4k oled係當8百萬分區
4K OLED 冇分區數, 係8294400個自發光PIXEL
MINI LED都係得800-2500分區
所以話係"當"
真正取代OLED既係MICRO LED, 可惜現階段要大尺寸+4K+天價
micro led成本太高
可能10年內都取代唔到OLED
OLED成本可能一直拉低
MINI LED成本都可以一直拉低
OLED成本可能一直拉低
跟著唔知會點, 2022年SAMSUNG會出QD-OLED
可能5-6年之後唔會有MINI LED電視賣, 除非成本好平
平既得番2-3千元普通4K LED電視
6-7千已經有OLED
6-7千OLED 真係爽
一年換一部唔怕燒印
現在最平水貨LG CX55都可以$12580買到, 過幾年真係有可能平一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞