買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你唔想要獨立SUBWOOFER?

入門: DENON DHT-S216 $2030
進階: Bose Smart Soundbar 300 $3299
上級: Bose Soundbar 500 $4999
旗艦: Bose Soundbar 700 $7099
旗艦: SONOS Arc $7899

再唔係你可以聽左Q95T喇叭先, 如果滿意就唔需要買SOUNDBAR
最好去試聽左先
之前驚牆唔夠闊擺55", 諗過都係唔理喇,最終扑鎚55Q70T

但依家又十五十六換唔換埋soundbar 好,屋企用緊cheap 雞Bose Solo5

依個post 真係好毒

不過都要多謝Step 巴之前d 意見
Bose Solo 5你覺得夠用就唔洗換啦~費事浪費
巴打掛牆?
55Q70T
1230.1 x 705.9 x 57.4 mm
(總寬X總高X總深)
係呀,牆攞盡1.5 米闊,但左邊前面擺咗d 嘢,所以開頭覺得55" 太忟水,但55"q70t 個水價太吸引喇,所以先斬後湊,上咗牆先算,唔知到時盛澤師傅會唔會俾到意見咩位置好
大半年前豐澤見半價時買,果時咩都唔識。買完開始上來睇到d 師兄講其他sound bar 都好吸引,三千四千都已經唔錯。
支solo 5 勝在慳位,但完全無surround 感覺,似藍牙喇叭多d
你到時可以同師傅傾下
你去試下Bose Soundbar 500先囉, $4999, 唔夠用又可以加SUBWOOFER, 後環繞喇叭
係呀,我見subwoofer個網,我個仔一定會多手攪佢,如果唔係應該會要

我個廳都叫做有小小空間,怕個電視聲開好大先夠,同埋想有後置喇叭,可以睇波個臨場感好d
Bose Soundbar 500 + Bose Surround Speakers ($2999)
Bose Soundbar 700 + Bose Surround Speakers ($2999)
以上2款都可以加買後置喇叭同SUBWOOFER
Bose Smart Soundbar 300都可以加Bose Surround Speakers ($2999)
咁Samsung既soundbar配Samsung 電視會唔會有加乘?
有加乘, Q95T配SAMSUNG HW-Q60T或以上SOUNDBAR可以用埋Q-SYMPHONY功能, 另外兼容性更好, 可以用回電視搖控加減音量同埋部份設定
你用SAMSUNG電視我都好建議你用埋佢地SOUNDBAR, 不過佢地全部有SUBWOOFER, 個SUBWOOFER冇咩制可以按, 另外個SUBWOOFER成9.8 kg重, 小朋友都推唔到啦~
我都想,但係我怕subwoofer旁邊個網會俾佢督穿
唔知可唔可以唔用SUBWOOFER
Subwoofer係咪擺係地下最好?擺係電視櫃面會唔會好核突
Subwoofer擺係地下最好
擺係電視櫃面即係點, 電視櫃上面? 都可以的, 最好有圖睇下
等月中入伙到時影相再請教你
Q80A果啲其實外國開咗價未?
未,冇人理
價錢應該同現有Q80T差不多,因為硬件規格一樣
5月入伙係咪應該等samsung新果批?就算新款唔吸引2020年款都會平啲?
巴打想買幾大尺寸先?預幾多Budget?
其寶都係中階款,70T 80T果啲,因為budget 10k留下,諗緊55定65寸。
1萬買不到行貨65Q70T/80T,除非水貨

1萬買行貨55Q70T先勉強夠

行貨就算規格差不多新出都可能會貴D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞