買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
49-50吋有咩推介?
budget1萬
100% SONY 49X9500H, 你不會後悔
度過過個距離同電視櫃
55"大左啲
Thx 巴打,有冇用埋hw-q70t soundbar?
坐位同電視距離幾遠? 其實唔一定要2米先可以用55". 1.7米左右都可以
有無人Samsung水貨開心使用中
行同水真係差4成
約1.9m
另外電視櫃前有張摺枱頂左部分視線所以55"太長會被擋住
Samsung 50TU8000
水貨$3980
行貨$5580
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
7. 最高支援4K60
8. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 / best of the best購買
訂左呢部,等緊盛澤送貨
3月尾入伙
等緊A90J/mini led
起碼要忍兩個月冇電視睇
恭喜巴打Enjoy
買55q70t水貨, touch wood壞左要整會唔會好貴
壞左預換機,買水貨就係搏佢唔壞

巴打你都係買行貨吧
如果budget加少少到5000, 行/水貨有咩選擇?
度過個櫃可能擺唔到55吋, 50吋應該好d
Samsung 50TU7000 行貨
$4650
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角可接受, 色域窄
6. 舊款搖控
7. 兼容Dolby Atmos
機身連座檯架 (闊x高x深)
1116.8 x 713.6 x 249.7 mm

Samsung 50TU7000 行貨
$4650
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角可接受, 色域窄
6. 舊款搖控
7. 兼容Dolby Atmos
盛x 仲未confirm到日子比我
嬲嬲地
新年剛完結, 供應量都要時間恢復, 佢可能好多訂單要處理呢~
訂果陣問話 23-24
今日23號都仲未firm到邊日
今日都係初12, 你知大陸新年假好長, 比少少時間佢地啦, 佢地服務已經好好架啦~
你訂果陣佢都係預計架姐~
我月頭訂都等到佢話今個星期尾呀巴打,我明好想快啲J 新電視嘅感覺
鬼叫隔咗個年
我都要聽日聯絡多次佢哋先確定到exac7ly 邊日
想問下step巴,如果我買q95t,應該配咩soundbar好,見到q950t係正,但係我唔想用果舊場超低音喇叭,怕小朋友會多手玩爛,有冇d入門小小既選擇啱我,定係要睇我個廳幾大先決定到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞