買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔該巴打, 咁好似自己買55Q70T都ok? 因為我爬文係見到三星乜都唔洗搞就用得, thanks
我都試過呢個問題
用左兩年好地地,某日突然唔得
最後投降用光纖輸出
岩岩打完去客服喇, 佢講果D STEP我都試過, 佢話應該係HDMI PANEL壞, 好彩未過保養

btw 想係度表揚下SONY客服, 本身打上去feel到個哥哥仔有少少燥, 我都唔敢講太多, 佢1路教我1路跟佢個step去做, 但佢都講得好詳細, 最後佢問我電視幾時買, 我話18年3月買, 跟住佢就話電視得2年保同埋問我有冇登記保養, 我話有呀, 佢再CHECK就話保養去到今年5月尾, 之後佢就突然間話我係難得1見既好客人, 話我好好禮貌 唔係好多客人係咁 又會登記埋保養 , 最後佢仲好NICE咁幫我開埋維修單
q70t q80t淘寶全線加價
睇黎真係好缺貨

85" q80t 低見26xxx,而家33xxx
巴打電視最好上網續保,上個月有巴打都係$495續保一年
55Q70T水貨都係要轉區,除非你唔介意冇Youtube/Netflix
咁即係Sony上門check啦

兩樣都係Sony產品check都容易
所以有時唔好下下屌盛澤貴左,佢都係跟市場走
唔該巴打, 個客服哥哥都係咁講, 但想問下有冇LINK可以SHARE, 我登入左SONY唔見有
如果去到呢個價位, 咁寧願等2021 miniled/oled
唔該晒巴打, 但係我click左入網上購買,佢都係彈返我去login, login完都係無得揀premium service, 最後我搵返客服哥哥幫我買返$990...不過得7折無半價
如果想平啲 65TU8000 o唔ok? 因為唔係我自己買
個pdf個promotion係9月 最後係$693
唔緊要啦,我1月續都係$693

新機先可能$495

最緊要安心

分分鐘冇零件可以補錢或者免費上49X9500H
如果換49X8500H就降級了
如果要upgrade係咪9000F/G好D?
邊度仲有9000F/G
可以,不過Q70T明顯好過TU8000,如果budget唔夠都可以買

Samsung 65Q70T 水
$7300
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強色調, EDGE LED
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 兼容Dolby Atmos
9. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買

Samsung 65TU8000 水
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
7. 最高支援4K60
8. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
自從18年買左49x9000E, 之後就無再留意喇, 而家應該咩model抵玩
我都係用緊49X9000E呀, 2017年10月買
維修到就維修啦, 應該都係換主板
如果有得升梗係49X9500H
巴打,我有幫你問,盛澤覆番55Q70T下星期二三有貨到,你自己到時問一問佢
巴打,我有幫你問,盛澤覆番55Q70T下星期二三有貨到,你自己到時問一問佢
唔該晒巴打
step 巴好crazy, 照顧埋我地訂咗機嘅巴打,感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞