買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
目標價2,3k 太貴又唔睇戲好似冇咩謂咁

projector出native 4k加alr screen夠黑其實ok, 當然details唔夠電視黎, 不過100吋VS 65吋係immersive好多
rich 放到100吋咁大
2 3000千冇咩好買
唔要sub 聽歌多 可試聽 bose 300
有sub 就yas209 / denon s216
2.5米正常要65“電視,55“會有D細

LG 55" OLED TV BX OLED55BXPCA
$14900
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α7 GEN3 影像處理器

Sony 55吋 OLED KD-55A8H
$17380
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
6. HDMI 2.0, 最高支援4K60
7. X1™ ULTIMATE 影像處理器
8. 日本製

LG 55" OLED TV CX OLED55CXPCA
$17400
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器

Sony 65吋 OLED KD-65A8H
$29980
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
6. HDMI 2.0, 最高支援4K60
7. X1™ ULTIMATE 影像處理器
8. 日本製

LG 65" OLED TV CX OLED65CXPCA
$29680
7. α9 GEN3 影像處理器
廳用緊咩電視?
Panasonic電視係咪跟第一頁sony咁set都得?
唔得
如果有電影mode就用電影mode就算啦,外國冇設定可以參考
咪就係部識自我修復既Q80R
thanks bro, 之後出去試聽下先, 都係睇youtube多, 最緊要人聲ok
平平地Samsung HW-Q60T 水貨 $2000
巴打都係去試聽下最好
收到, 暫時目標S216, YAS209同Q60T, 睇下邊支岩使
巴打你講soundbar定電視?你唔係已經用緊soundbar q70t咩?定係你意思用其他soundbar無q symthony都麻麻?
我都係盛澤呀,月頭訂要等過年,都等到月尾
佢應該有覆你幾時有貨?
用緊s216 好撚滿意
巴打好耐冇見
我意思係電視唔使因為想玩q-symthony要由Q70T轉用Q80T電視
因為55吋電視唔係好大
唔會話好立體或者包圍感好強
我係用緊Q80T+HW-Q70T呀
Surround 感係咪ok? 依支價錢真係吸引
個日期不停改後...
我自己都唔理個size,實際睇個畫面感覺為準
我上星期訂盛澤,佢都係無確實日期俾到我,話大約下星期左右
約緊下星期一 3500 連埋運費安裝 一次過
恭喜巴打
過年
唔錯 依個價黎講無得輸 但當然啦同後置嗰啲就一定無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞