買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
同埋房細,裝40 43 , 有時熄燈睇電視打機,同開左燈無分別
X9500G冇必要換機,分分鐘降級
想問下, 屋企條soundbar出唔到電視聲
本身屋企係用開
電視型號: kd49x9000e
Soundbar型號:HT-MT500

話說本身用開好地地, 但最近搬屋再插返D線發現電視聲去唔到soundbar度出, 每次開電視佢都detect度條soundbar但係無聲出, 但我係2邊都係插ARC, 想問下有冇人知道應該要點做

我有開bravia sync見到佢個電視係認到條soundbar, 但係佢就show係HDMI 2 (但我HDMI3先係有ARC), 唔知關唔關咁樣事, 但我轉極都轉唔到去HDMI3 (ARC)

唔該晒大家
想買samsung 65吋 4k 水貨 預一萬蚊樓下
巴打有咩推薦?
確定冇插錯窿?
重設電視系統再睇下
我推薦以下機種,推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買

Samsung 65Q80T 水
$9700
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 直下式背光, 50分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 兼容Dolby Atmos
10. 支援Q-SYMPHONY
11. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
65q80t
無插錯呀, 2邊都係ARC, 已經重設左都係唔得...
好 我去fb問吓先 唔該哂兩位巴打
Facebook內有whatsapp,佢地好快覆,服務一流,有禮貌,值得信任
我用fb pm咗 係咪wtsapp覆得快啲?
whatsapp即時
電視聲音輸出要選Soundbar
咁我wtsapp佢地 唔該哂
唔洗唔該,幫到你就好
不過應該冇貨
可能太多人睇呢個post
我二月頭落訂75Q80T
到今時今日都話唔知幾時有貨
上星期推介我買65寸LG
落左訂之後又係話冇貨
我等多幾日如果冇消息
就叫佢地退訂算喇
揀左音響系統, 但都係無聲 同埋CHECK左電視firmware係最新version
盛澤前兩日話Q80T貨源短缺,唔好買LG Nanocell呀巴打
我又唔覺呢排多人問水貨,CD-ROM就唔知了
換下第二條HDMI線
total試左3條都唔得, 巴打會唔會知要抬去SONY整係咪得CWB
SOUNDBAR?
2833-5129
LG 係65nano
因為我想買多部放廳
上星期佢地推介我叫我買
咁我上黎問過step巴意見之後
即刻落訂
但落完訂之後就話冇貨

部75Q80T就二月頭落訂
佢地問我春節前定後要貨
我話春節後
已經超過一個月了
由落訂到依家都話唔知幾時有貨
再等幾日如果仲未有消息
我應該會退訂算啦

Thanks step巴
我幫你問下啦~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞