買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
巴打可以試下直接用browser 睇,好似好d,唔洗特登買個apple tv
巴打試成點?
已經update 清晒ram 都係有鬼影 頭先上面有ching 話用browser 我又試下先
不過我有時睇大陸網nba 用佢browser 睇 睇睇下會越來越慢 會lag 要refresh 好煩
如果lag要清ram
SONY X9500H 配咩Soundbar好用?
budget $3000內
Sony HT-X8500
係咪有bluetooth 4.2就可以連到air pod pro?
why not yas 209
都可以, 只是想同牌子一套方便D, 兼容性好, 方便用搖控操控
點解高階高視會用電多過低階?
行 ARC 嘅話係可以跟機 on off 同較大細聲
其他控制唔太清楚
因為高階高視用直式下背光, LED數量多
HDMI-CEC控制都係同牌子比較好~
可能係處理器高級左?
咁應該係嘅
爭唔遠, 從來都唔係CPU食電~
係咪電視連唔到airpod?
謝糾正
如果係OLED 嘅話應該唔洗咁分?
VA / IPS 先要背光
高階多左local dimming 多左LED 所以用電大左
OLED 係咪唔存在呢個問題
電視係可以連真無線耳機, 不過唔包括air pod
APPLE野只係對APPLE產品有最好兼容性, 同其他牌子就好多都唔夾, 兼容性係好差
之前有巴打用air pod pro去連SONY電視, 睇睇下片會斷線, 一換其他耳機即刻沒事.
OLED都好食電, 不過比FALD LED少D
一定要同牌子..
我房部SAMSUNG + SONY SOUND BAR
跟住部電視成日自動開機
關左HDMI-CEC佢,不過咁樣電視開果陣Soundbar就唔會自己開
Thx
同埋唔可以較大細聲
最緊要係較大細聲
較大細聲要用番SONY SOUNDBAR REMOTE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞