買電視機 / 換電視機 集中討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
設定>>圖像>>專家設定
• 圖像清晰度設定 - 自動
收到step巴
同埋想問下
我有時睇utube / 打機 / 手機投射
都會自動幫我轉左第二個觀賞mode
係咪要分開較晒做電影mode
打機開GAME MODE, 其他電影MODE
收到盛澤送貨啦。唔該晒Step巴

想問下TU8000係唔係無得set 模糊消減 同 顫動消減 ?

另外睇HRD都set唔到伽瑪2.2
設定>>圖像>>專家設定
• 圖像清晰度設定 - 自動 或 自訂
• 模糊消減 - 按自己喜好, 愈高畫面愈順暢
• 顫動消減 - 按自己喜好, 愈高畫面愈順暢

伽瑪2.2 set唔到由佢, 唔緊要
LED 動態清晰 - 關, 開左畫面會閃加變暗, 沒有太大用途
唔該巴打,但都係搵唔到模糊消減

如果推爆呢兩個設定得唔得㗎?
TU8000冇模糊消減

你可以用自動或者推爆佢都可以
咁samsung算唔算無Dolby Vision
Thank you 巴打
電視滿意嗎?盛澤服務如何?
盛澤服務一流呀!!
電視初步都好滿意,始终都係大upgrade
夜啲睇Netflix唔知會唔會好WOW呢

真係多謝Step巴推介
enjoy
The Samsung Q80T can interpolate lower frame rate content up to 120Hz, a feature also known as the 'Soap Opera Effect'. There are very little artifacts in regular content, even in intense scenes. To use it, set Picture Clarity to 'Custom', then set Judder Reduction to '10' for 30fps content, or Blur Reduction to '10' for 60fps content.

我跟佢較完好左
30fps content果個
blur reduction都可以較高佢,你自己控制
我無較呀
暫時較左judder 10就ok
巴打你較番好條Soundbar未?
搞唔掂呀

想買過條了
咩黎HW-Q70T?
我果條係幾年前
hw-k450
一開始都認唔到? 定係用用下認唔到?

我研究下
Sony KD-43X7000G 有冇伏
冇必要唔好選, 巴打係咪冇BUDGET?
我自己多手
用左 samsung tv個通用遙控set左野

搞到用唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞