(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
冇人要你要
Btw20頭都要睇樣同身材啦
去speed dating識女仔就係咁架啦
如果個女仔條件好
仲洗乜去speed dating
掉返轉咁即係例如個男人第一次見面就問個女人對波係咩cup都合情合理啦?我認同唔好浪費時間,但有d門面野點都要做下掛?

Btw 我身邊好多港女fd 同事都好正常,冇話一定要個老公有車有樓,只係樓主唔知點解淨係識得果一type既港女
你發圍果陣咪又係要屌臭閪港女
你做到好似MK仔咁食處女咩?
咁你咪乖乖地揾番個差唔多既人過埋佢囉
唔要求多多既話
冇人會怪佢喎
真小人好過偽君子
既然佢知道自己想要點樣既生活 乜嘢質素既男人
佢擺到明有個checklist喺度仲好
總好過你同對方拍咗一陣先知道原來佢想要個有車有樓既男仔 到時你咪係話個女人呃你
所以佢擺明車馬有要求 你符合果d要求求就出手
分分鐘仲快結婚過你慢慢玩曖昧 拍返三五七年先話唔夾要分手
最後婚都結唔成 人又到中年 個market細好多
可以搵後生啲既
講得好啲宜家咩年代 女人都可以有自己一番事業
講到女人係寄生蟲 冇你啲錢就生存唔到咁 真係好撚戇鳩 班私樓妹有冇日日開post笑柒你班公屋窮撚賴蛤蟆想食天鵝肉啊 上小啲連登啦
點解你見親嘅都係諗住靠男人嘅女人係因為你去緊speed dating 垃圾嘅集中地 包括樓主你都係 ibanker都冇女 執執自己個樣先上黎搵毒撚圍爐啦 唔好下下諗住自己有主導權埋單 樣已經柒 如果錢都冇點解啲囡囡要同你一齊 自己一個仲開心啦
希望巴打你響現實都堅守到你打呢段咁長嘅文,唔好向d臭閪屈服。
你想聽咁講少少,我哋討論嘅範圍唔講太多住淨係講第一點。

即係有陣時未必個個都接受到目的性太強嘅接近又或者審犯式嘅相處, 同時亦都唔係 你單憑我一個目的就可以話對方 唔可以有某種感受 即係唔係單憑你話你純粹想出於了解大家目的係唔係一至五就可以話對方嘅反感係唔make sense。

簡單舉一個例子你自行領悟一下, 咁我估你係sis啦。如果有個男仔一認識你就問你係唔係處,係唔係牛肺,三圍幾多, 你會乜嘢感受? 而你又可唔可以喺呢個moment心平氣和地去講你會主動為對方設想:其實佢只係想confirm下大家目的係咪一致啫。然後放低自己唔舒服嘅感覺? 姑且唔好講話你自己做唔到就唔好嚴人寬己,當然你可以話你就係一個咁大度嘅人,但我見你一回應人哋嘅時候即刻已經打稲草人,又話人哋嗰J短又冇skill。以呢種虛構式嘅人身攻擊,我諗你已經畀難話畀大家聽你係一個大度嘅人, 退一步就算當你係,咁你喺呢個標準咁唔代表人哋就要係呢個標準, 唔係今日你ok冇怨言,人哋對呢件事就都要ok無怨言。 我承認原post講嘅觀點部分值得商榷,但係我諗你仲唔可以以更有邏輯問題嘅回應去反駁佢掛?

而且最大嘅問題係你自己冇辦法確保當時問問題嘅嗰位女性係出於你所講嘅目的,你亦都冇辦法確定原po樓主係有你上述所講嘅JJ問題。 而就算樓主係有JJ問題都唔代表嗰個女性係出於同你一樣嘅目的,其實兩者恐怕無直接關係。

同埋你話青頭j短呢句說話,後面真係好大好大嘅邏輯問題。後面再講落去怕進一步迫你埋牆角,你自便啦。
終於有青春妹妹 記得潔身自愛呀
望下自己個肚腩同禿頭先啦,黃金
覺得大波靚女睇唔上佢就係仆街港女
但同時自己又唔會望下暗瘡肥妹
雙重標準到
依個世界好大, 唔係個個都mk 公廁, 識多D人先下結論
冇錯!希望佢堅決搵人靚波甜
都唔到你食啦
我覺得應該係咁
普通樣 佢應該唔會想date
四個字:中出即飛
佢思想好有問題
Cls 當然睇
男女都好 要有自知之明
男人窮矮毒同女人老肥醜都係loser
唔好要求咁多啦
呢d傻鳩黎
唔好話同女人比,呢d人同同性比都係輸果批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞