(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
一句講曬 臭雞
你同事好幸福
班女要求有樓有車
不如諗下自己點解值 付出過啲咩
有樓有車既男人點解要揀你而唔揀d 25歲以下既靚女
玩到臭既USB 講想要過賢良淑得既女人
同公廁搵毒撚埋單有咩分別
收皮啦 咪撚害人添呀
現代人又一定要結婚架咩?而家無左盲婚唖嫁咪令到一班原本無能力結婚既男女單身到老。
男人事業有成 係自己努力番黎既成果,又何需夾硬搵個唔夾傾既女人黎渡過一生
岩啦 就係要有呢個心態先唔會令咁多仆街
港女出現!!!
巴打做得好

港男們自己加油 咪乜野都就哂條女
大家都對等既 條女要人有車有樓先嫁
咁條女自己都要明星級先有資格講 無就收皮
港女成日抱住自己付出少
但要收獲多既心態係極醜惡
留名跟進 有啲有趣
睇完第一點已經碌落去比個正皮先
靚女就得
一到結婚
啲三姑六婆開咗黎料
咁大年紀仲生唔生到
生出黎好危險喎
點都保住個細
生出黎有問題就大獲

世侄,做咩搵個30幾歲既結婚呀

唔好以為21世紀無
大撚把
呢個時候男女平等又唔見左
又係你條柒頭皮
日日鳩up引戰等屎痾咁
知道喇中二病你最撚醒 冇人reach到你level
我啲fd 4個入面有3個嘅女朋友都係姐姐黎
當自己果層冇哂筍盤咁就唯有向下層搵
咁好明顯就知宜家係男多定女多
我係仔都覺得樓主on99
一副自以為看透世事咁款
百貨應百客 唔啱你咪過主囉 仲打一大篇文黎攞彩你都算得閒
其實你望番上文下理可以知道所謂講緊J短, 係強調緊無中生有嘅問題同埋邏輯嘅不合理, 我嘗試從理性嘅角度 實事求是point out邏輯嘅問題,但你唔好偷換概念變咗做感性方面嘅私人情緒問題, 變相我係間接針對。然後用觸動兩個字。當然如果你話你嘅觸動就係講緊我關注喺理性方面嘅logic問題,咁我唔知你強調出嚟有咩意思。 真係你都真係可以睇清楚先講嘢,前面先講完以事論事,唔好無個觀點變嗰個觀點,打到草人,而家你又做返同樣嘅嘢。 有人可以建立長遠關係係咪就唔可以有其他人建立較短嘅關係,依家係講緊表達手法嘅問題

然後你講嘅類比係建基於建立家庭同問性經驗呢點嘅理解係冇錯。但係都係再請你望多次,上面本身我回應嗰個人佢話想確認一下大家目的係唔係一致,即係佢講緊其實大家建立關係嘅目的可以唔一樣。 你僅僅指出建立關係嘅其中一個目的係建立以結婚為前提嘅長遠關係,我唔知你反駁緊啲乜嘢。 你以建立長遠關係為目的就可以問,唔代表人哋建立短期關係就唔可以問。你啱唔代表人哋錯。

然後你講性經驗方面問題就真係大錯特錯。 先唔好講 本身你有冇睇清楚我講嘢上面先講緊唔係一句你覺得ok 就可以。咁樣問人哋,然後要人哋嘅感覺都覺得ok,背後係講得唔係你感受舒服人哋就要同你有一樣嘅感受。 嗰頭先講左,你依家又要話我覺得冇問題... 可能成家立室對你講真係普通交易啦, 一段愛情關係入面嘅心理問題你竟然可以覺得唔太重要。本身問題大唔大同問題嘅數量冇直接關係,你話性經驗得心理影響一個影響,冇其他影響,因此唔太重要。你咁嘅邏輯,我都真係勸你三思。

仲有呢就唔好講到自己咁實事求是要引學術文章喇,一姐你話介意嘅係毒X, 已經唔顯得你講嘢有幾客觀,二姐我在強調多一次本身我前面係講緊你ok唔係人哋ok, 婚姻係兩個人之間嘅事你攞啲乜嘢社會規矩又或者學術文章?你確定就啱方向?最好你有本事遇到呢啲問題揸住學術文章就可以解決。 詞語呢客觀少少,係呢件事發生嘅時候多數男方比較介意,基本上女方難啲話介意呢件事,係因為呢個係陰道嘅問題, 係係女性身上,唔通女科介意自己,然後唔結婚 ?咁佢介意得就唔會同男仔有接觸,今日男仔如何有機會介意?就梗係兩個人有接觸,所以今日有啲男仔覺得唔好 ,根本係條問題嘅前設嚟, 唔好懶醒講到呢個問題係得某一啲人介意,事實上呢個問題嘅出現只可以係某一啲人介意。 所以本身基本上對呢件事有抱怨態度嘅係男性,而且亦都唔一定係毒撚。

但係我唔知你點樣可以做到呢兩個前設都理解錯咗又聽唔明我講嘢,然後喺度誇誇其談。亦都冇人打算同你講話會鬆咗,然後生完仔會鬆多完全係兩樣嘢嚟。你遲早會自然死我係咪今日可以落毒殺死你?

最後關於性經驗,直接答你,舉例話呢樣嘢唔單止可以反映雙方嘅性觀念係咪一致,對方對關係係咪隨便,男女相處有冇分寸,亦都可以反映佢係咪耳仔軟冇咩主見,又或者處事唔夠果斷, 當然你話冇學術文章嘅支持你就諗唔到呢方面,咁我都冇咩好講啦。

最後如果前設唔存在嘅,後面當然係廢話。但係你嘅邏輯未有能力廢左我個前設住。 想廢咗我啲邏輯, 逐點擊破 上面啲嘢先。即係唔好講嘢冇邏輯,唔聽人講嘢,打稲草人最後又強行加一兩句聽落好大路嘅道理,扮得到大家嘅支持。然後自己就大條道理,大義凜然咁樣。 你如果想再理性的討論係可以,但如果仲係維持原狀,咁閣下自便。
我同意佢嘅標題有誤導,不過佢內文最後係奉勸各位sis唔好港女化,即係未必係針對所有人嘅。bt你話佢係標題黨,咁我同意嘅。
賤畜憑什麼覺得自己有資格可以埋單?
佢地驚要幫人埋單呀
咁撚雙標樓上仲話well said想pin咩事你條臭鳩屌完n手閪碌鳩比臭閪含啜吸奶完仲想搵個乖乖女比溫暖同愛你?咁你又比到咩人?一枝生咗鏽嘅usb?
開幾多條件都冇問題,
問題係你有好多要求時候,你自己又有咩條件去拎有條件嘅人揀你
正常尼講,人係會因應自身條件去調節返個擇偶條件,所以大部份人都係搵到另一半
所以你真係有條件嘅,自然唔怕冇女,咪又得啲港女冇人要擺響度發臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞