(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
咁你又唔岩啦
問又話逼婚 唔問又話唔知對方點諗
會唔會拍1-2年就問你想唔想娶我 想唔想結婚
如果答未想結婚住係咪就要分手?咁就分手咁咪等於你剩係想搵個人結婚

同埋最初同呢個人一齊 係因為鐘意 唔係為結婚
想同一個人結婚係 一齊時間耐左 經歷多左 覺得可以下半生一齊過先開始有呢個念頭
一齊得5-6年好正常係要開始考慮下結婚呢啲野(如果有結婚既慾望)

仲有好多男人覺得自己未有能力結婚 一路係咁賺錢
可惜去到尾發現自己己經對女朋友冇感情 呢啲Case都唔少

男人唔係冇青春
我都唔想咁講但事實係 男人越老越有市場
女人想結婚不外乎於 一來想要名份 二來群眾壓力

不過好似樓主講個啲等人埋單個啲 一黎問人有冇樓車 可以等收皮
以上講既野只適用於拍長拖/真心鐘意對方既人

有個女同事下年都28 普通人樣 會用老翻名牌
仲講緊第日老公要有樓有車 要養埋佢等佢唔洗做
所以個解決方法係?
完全認同左女仔比人拖/比人呃左好耐都未結婚既時候
都唔知可以點算囉
如果過多幾年真係冇結到
咪比連登仔話人老珠黃唔帶眼識人冇責任幫人埋單囉
望到香港男人都覺得好笑
明明咁撚普通但又可以咁自信
好撚多一把年紀先搵到錢既男人
以為自己好勁搵到個後生做老婆
點知個條女轉頭就比帽你戴
之前細so個練美斯
仲有魏俊傑個支那雞咪人版
到你又老又肥
你話啲女貪你啲咩?貪你旗都扯唔起可以攞你啲錢出去玩咋
其實都無話邊個岩邊個錯既
每個人都有自己選擇
你甘concern咪搵d無歷史既
但係個d又無甘靚你又唔鐘意
轉貼呀大佬
真是......我知有好女仔......不過賤果啲真是賤到仆街
或者俾個蒲fd捉落去湊人數,見唔少純情妹就係咁焗住要應酬個蒲fd,調返轉仔都有唔少相同情況唔是落吧就一定player
有冇讀過Econ
用等優曲線分析一下咪明白
咁新個條仔更加冇喎

咁又玩哂
姐係拍左拖9年就一定唔可以分手,一定要嗰個男朋友埋單?
9年冇哂最青春嘅時間,拍左9年多數都廿到尾,唔結就分好正常喎
你不如直接講
留低 定係 離開啦
女仔冇咁多時間考慮啊
考慮耐左年紀大左又被人話臭雞架喇
有無聽過仆街磁石
可憐的人必有其可恨之處
而且果篇文對象應該唔係呢類人...
而家係講緊個女仔係咪受害者
關新仔咩事
成班又短又廢既鉛筆以為自己好有market
腸仔定鮑魚值錢用佢地個閪腦諗下啦
男人天生就係做女人隻狗架啦
轉貼呀大佬原post 2017年嫁分咩化,2019先光復香港姐,2020先一埋pr,2017年最多咪低級5毛,果陣個個港豬,有請pr嘅錢,都落曬格啦
咁總有呢類人存在
個篇文一碌鳩打沉一船人有乜意思?
接受自己Utility 下降嘅事實
Marginal rate of substitution 越嚟越細
唔講我以為你事業有成到誠哥都叫你呀哥
啲女排撚到去獅子山山頂
講真 你唔想揀咪唔好揀港女 何必出個post屌鳩人
除咗睇得出你好撚小氣之外 呢個post無任何意義
交友app都拎來講
你揀任何一個都係免費雞,爭在唔收錢比邊個屌咁解
免費有得屌所以你先有得揀
好多怨婦咁
怨叔都有

唔知女搵男埋單多定男搵女多
咁所以絲打個情況應該低要留低定離開?
唔好浪費青春
快啲揀好答人問題啦好冇?
唔怪得一睇就知冇可能係反修例後心態
如果運動後仲有男或女有呢啲傻鳩心態(起碼就算有都唔夠膽講啦屌)真係拖出去凌遲算
香港淪陷到下一代要聽黨話跟黨走都仲得閒諗兒女私情
呢啲說話要中出完啲臭港女之後兜口兜面講先有power
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞