(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
發覺啲老港女好嬲好嬲
可能岩岩speed dating 完
發現自己其實係低bargaining power
所以開post 叫班女將就下報
趣報地要左佢
入到黎見到username即刻上一頁睇都唔洗睇
鍾意姐姐同鍾意中女係兩回事,姐姐係一種感覺 其實男女都真係有分別,男人30歲溝24~35女都有market,但女人30歲就...er..
完全認同未見過女人CARE D廢男點點點
但成日見廢柴連登仔開post講女人應該點點點
我覺得應該冇人覺得 有車有樓=愛。
只係佢哋想要個安樂窩,想過好啲嘅生活姐。

可唔可以講下會造成咩心理影響?我真係對男友經濟背景冇要求,唔係好想像到。

btw欣賞你認真討論
呢個真 以前識唔少女 濫到pk 最終又揾到老襯埋單
唔洗講咁多嘢啦,睇曬成篇嘢,明嘅人就唔洗幫人埋單,唔明嘅就準備幫人接多手貨啦
例如? 虛心受教
條友仇男港式女權撚嚟,睇名都知
思想on9過叻哥,話沖涼用同一條毛巾會傳性病
我都唔明有咩好嘈 班男人溝番後生青春女成件事咪解決左 又唔係成個地球都得番個班28 29以上既女
咁所以女仔係應該一開始搵有錢靚仔
最近有個朋友做傻仔, 同交友apps 啲公廁埋單, 咪當佢沉船娶咗隻雞囉, 反正講又唔會聽,佢開心就得
岩! 前提係一開始 光陰一去不復返
同埋其實講咁多做乜
根本理想中伴侶同真實伴侶一定有好大出入

我諗成個post都忽略哂性格/ 溝通
到選擇伴侶既時候
性格同溝通》〉》〉所有外在條件
Leverage 咗自己既身體同青春
就唔好同人講自己係個long term investor
好肉酸㗎
去到嗰個階段 明買明賣啦
師兄真男人,欣賞你
樓主有幫原樓主proofreading喎
唔錯唔錯
同意
發覺班廢柴男好嬲好嬲
你答咗一半問題咋
我又係身邊唔少朋友做傻仔幫apps公廁埋單
強帖留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞