(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
你繼續信你既天職,咁準變架

左翼世界,中哂女權主義毒,入埋血而不自知,自我感覺良好
比不上日本、韓國、台灣女仔
嚴重缺乏氣質、靈魂,直覺能力直線下降

港女靚女百份比遠遠高於港男
港男靚仔百比一定低過0.2%,20-49歲中靚仔數目不足三千人
結論就係呢個地方人樣只會更差,中長線亞洲其他地區男性輕易超越港男樣貌
「男性既天職就應該係要對女性好架啦?」
「講真係香港 你班垃圾男人幾有條件都好 無可否認呢個就係女性做主導既市場」
「男人揀女人定係女人揀男人 大家都心知肚明 何必係到打飛機覺得自己有得揀」

你確定佢係以平權為前提嘅女權?點睇都係睇咗一兩句女權主義就扭曲本來女權嘅目的,然後貶低男性啦下話

講女權,其中一個好重要嘅就係兩性平等,唔女性唔使靠男性。唔知「男性既天職就應該係要對女性好架啦?」呢一句係咪就暗示咗女性就係受男人恩惠呢?咁又算唔算「醜陋的父權社會」呢
樓主Pin This
老實講,當成交易既話,要求男方有車有樓,但女方一d都唔洗付出或者付出唔夠數既話,交易唔對稱,唔好講話交個身體出來依類嘢,依d都係有價有市既
如果加埋個人缺點,例如日日要人哄,勢利眼之類既話,就更加唔對稱,成功率有問題

如果女仲要話無咁多時間建立感情所以要問資產同結婚計劃,咁即係連理解你既時間都未夠就要人做決定,成功率低一個層次

用一個有效率但成功率有問題既方法去做事,頂多俾你聰明d魚翁撒網,仲要唔睇自己本錢有幾多,一個咁既人,他朝一日真係做家人,佢有無咁既能力打理家既大小事,定係叫個男既去做埋自己享受?

而且,一個咁既人,會唔會因為利益而出賣自己?

仲有,如果一個用依種方法撈大魚既人,本身就係諗得太少同簡單化太多嘢,會唔會做一d重大決定時無或者唔識考慮周詳都係一個問題,如果仲自把自為,咁重大問題

你問我既話,一個要我簽唔一定公平既交易,唔俾時間我諗,唔知對方底牌/明知對方底牌細,唔確定因素多,可能會背後拮你一刀,可能唔用腦踩陷要係救,可能放工返到屋企要承擔多一倍既家政, 唔洗叫精算師都知道有問題

我反而要問你好似checklist咁審人係咪真係明智就真
凌晨3點洗車好撚感慨
諗起之前班frd嚟我屋企玩
有個女仔醉咗瞓咗我房地下
之後係我房嘔 成張被都係
結論
雙方認清自己價值(分清利己/利他,例如女仔高學歷係利己,唔利男朋友),了解自己對異性嘅需求,價值對等咁等價交換。
婚姻生意化?
女既都當自己係貨物
港女:我接受唔到 唯有打稻草人啦
見識過人嘔/發酒癲之後好少飲喇 改咗隊草

連日男都驚
連登毒撚真係好撚恐怖
因為人地唔係要同佢老母結婚囉傻閪
咁多傻仔叫人PIN呢篇廢文
成篇文淨係講自己想點想點,同佢地口中既港女有乜分別?打到懶係美化咁咪一鳩樣講緊要人滿足自己
不如講下自己可以為對方付出D乜先 男同女都一樣
玩交友apps又有閪屌又開拓圈子,有咩唔好

攻擊唔到論點就攻擊提出論點既人
全世界都有啲咁既女
啱阿,但要𠄘擔三十歲無人埋單

唔好怨點解無人要,唔好話全世界男人都係仆街,條路自己揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞