(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
咁即係女人的天職就係留係屋企照顧細路

唔肯咁做的就係不負責任的女人?
不過又咁講,樓主既然覺得自己條件好咪搵個後生索女
不過個天好公平,

等 寂寞到夜深
夜已漸荒涼 
夜已漸昏暗
莫道你在選擇人 人亦能選擇你

洗咩特登開post 笑尻25歲女人?
世界好大架小朋友
個重點唔係在於尊唔尊重,而係曲解為「冇車冇樓」=「唔夠愛」

一個男人冇車冇樓,可以係因為佢本事有限、唔上進,但我身邊更多既人係因為佢根本仲係喺投資期,需要時間去打拼,佢份糧大部份攞曬去讀書、考牌、家用,咁點會有多餘錢買到樓

女仔要求男人有一定經濟能力,呢個當然冇錯,甚至小弟都覺得好合理,要有車有樓先結婚,呢個都冇問題,但係如果覺得要送到車有買到樓先叫愛,咁樣就有問題

我相信香港其實依然有好多好女仔,奈何一個拜金女真係會對情場經驗唔多既男仔造成一定既心理影響,例如小弟既兄弟就係其中一個,只可以話佢係遇人不淑
如果唔係陳同佳之亂 我諗根本冇港男會考慮溝港女
咁古時嫁唔出嘅女
同宜家香港有無分別?

你淨係講咗同古時 相同 嘅地方
好似忽略咗少少嘢
咪又係睇自己有冇本錢,樣靚身材正咪一樣大把追求者,不過我就唔明點解好多又老又樣衰性格又差嘅女人成日當自己仲好有market
女權撚黎
第一點講得好啱
每個人嘅青春、人生係屬於自己
其他人係完全冇資格評論
自己當刻梗係揀最好嘅嘢
呢點男女通用

寫呢篇文嘅巴打,如果你覺得自己考撚完個CFA FRM好撚巴閉
咁你咪去中學揀啲啱啱好夠16歲嘅女仔囉
點解仲需要用交友app溝啲20到尾你口中嘅「𡁻到冇味嘅香口膠」
用死物嚟形容一個人已經好撚有問題
你唔叫你老母係「𡁻到冇味嘅香口膠」
早幾年有啲大陸佬唔信邪走去食港女, 結果中伏了, 港女個名臭到連出名男多女少嘅中國男人都唔敢掂
我唔明囉 20尾男溝番20頭女成件事咪解決左 有咩好討論
根本女人WFC男人點點點
男人就成日開一堆POST話女人到幾歲就應該點點點
To be honest,平心而論你邏輯都唔好得去邊。甚至有啲嚴重出錯
一句講哂 樓豬有本錢係荀盤洗鬼玩交友app食女咩 係有料啲女排住隊比你食啦就係冇料溝唔到女自卑心作崇先上黎圍爐 垃圾
鐘意飲酒落club好污糟 咁你屌佢嗰陣碌鳩又污唔污糟嗰頭屌完蒲妹 結婚就搵乖乖女 同啲港女後生比靚仔屌完老咗搵毒撚埋單有咩分別睇到自己咁高
屌 25歲打後冇男朋友關佢地撚事
同樣一堆男人25歲打後有冇女又關我撚事
管咁撚多
有啲男真係會apps識到拍拖到結婚,巴打覺得佢地咩心態真心問
er... 其實都好多男仔鐘意姐姐...

同埋你咁講咪姐係認同女仔同男仔有先天差別,咁你嘈咩女仔一開始aggressive啲搵有錢靚仔而睇唔上你
嫁唔出會點個答案冇人知
最好當然係搵到人嫁
最差情況咪單身一世
你都係想我咁答安慰下你姐
交友app係扑嘢用
用交友app 期望拍拖嘅
男同女都係on9
dnlm天職?
睇到依句就已經想屌柒你
仲學人推廣女權
你嘅所謂女權就係剝削男性?
我都想知
如果你真係有料有得揀就唔洗係度長篇大論成撚個女人咁啦
你要初戀拍拖既感覺就收埋把口靜靜地過多十年食妹妹仔啦on9
Very long but i did read
樓主好有火氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞