(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
遇著三張野既中女,佢地急到求你中出
巴打唔好做傻事
樓主又唔好一竹篙打一船人
好多女仔拍拖都想搵個過人世嘅伴侶
花咗幾年青春先發覺條仔無意圖結婚 想一直拖
分手後 個女仔廿令歲就唔值錢 咪又喺個男嘅造成

利申 拍緊第6年 未結婚
你用外表年齡嚟衡量人
人哋咪用有冇樓有冇車搵幾多錢嚟衡量你囉

呢篇文嘅重點係女性嘅價值在於性同生育 所謂嘅十八廿二鮮嫩肉體好砌啲 同35歲前最佳生育年齡 但有好多野係同青春一樣有價值 好多人格特質氣質思想係要時間去浸淫岀嚟

到你搵咗個十八廿二 試過佢嘅性價值之後 先發現佢經濟上幫唔到自己 講職場野佢又唔明 又因為未岀社會而有種天真(白痴)喺度 去到要搵結婚對象嘅時候 唔通又為咗好屌而唔考慮其他情況去娶個學生妹咩 根本男同女都妹 搵男女朋友係一個條件 搵結婚對象又係另一個條件

唔好話男人唔想幫賤女人埋單 女人夠唔想幫賤男人埋單 臭鴨
咁證明你未去過,真係會有"遊客" 係落去參觀。你講既野有一半係正確。
感受到樓主以前係溝唔到女嘅loser, 到今日搵到少少錢但生活圈子仍然唔多掂。係出身問題定性格問題?
溝唔到女唔係loser
你隻chicken
on9 港男自己造成
又買相又咩女都狗衝
令到d女覺得有資格要求高
而家又鬧返d女

唔見你地鬧下自己
唔係你地賣相我地點會買?
Fuck
如果用幾年時間都唔知對方點諗 咁拍拖黎做乜?呢啲野一定會有溝通 兩個人目標唔同一定會知 仲會拖幾年時間會唔會個女仔自己都有問題 同埋青春得女人有
你係咪話食飯就真係食白飯既人
直頭已經係一塊𡁻到無味嘅香口膠

去到咁上下年紀拍拖前諗定對未來嘅計劃都好正常
因為已經唔係18、22歲只係純粹為左開心咁去拍拖
有時見身邊好多拍左好多年拖嘅情侶
最後都分手收場 都係因為大家對未來嘅憧憬唔一致

人大左就識諗
如果一開始傾計睇到大家對未來目標差唔多
都真係可以減少左日後要面對現實嘅煩惱
起碼唔會浪費時間拍一場無結果嘅拖
我好同意,大部份港男又beta 又淆底 ,又缺乏人生經驗,呢班人係人地心目中根本就唔吸引,所以溝唔到女。
拍散拖、爛玩比人罵都算
拍長拖條仔唔肯結婚又係條女錯?

既然樓主覺得25歲以上女咁不濟又幫佢埋單咁嘅款
自身條件又咁好咁你應該溝死女
你應該有大把選擇唔駛嚟呻
認真 好欣賞你
祝你搵到一個真心喜歡同欣賞你既人
其實第一點想結婚有咩問題
暫時目標一致 將來會結婚 但喺男方一直想事業有成先實行 咁我要等幾多年
同埋 男性適婚年齡去到三十幾都得
我意思係咁樣又點解要被連登仔定義為臭雞?
唔係連登仔定義
全世界男人都咁睇
你有無見過7-11啲牛奶愈接近過期反而愈賣愈貴

男人咁諗好正常架喎 一陣唔諗事業又會比你班港女屌無上進心 搵唔夠又屌無用同埋咩年代呀 大把女人30都未結婚啦 會驚呢樣野不如做好自己 做下運動keep住自己有競爭力仲好
死臭鴨真係污糟邋遢
讀書時期就去追女神 叫隔離個老土眼鏡妹幫佢抄功課
大啲就去蒲去濫交 老土眼鏡妹就係度返工/ 趕assignment
臭鴨玩到污糟晒 去驗精子質量都會岀劣等嘅時候就心急想搵好女人組織家庭

但係之前掛住蒲 冇為自己人生做規劃打份hea工度日 去speed dating去交友app 女方聽到咁都調頭走

自己錢又冇 想呃呃氹氹啲學生妹啦 人哋眼角都高咗 你嗰一千幾百連零用錢都比唔上 靚嘅又大把人追幾時輪到窮酸臭鴨

去到呢個時候 臭鴨打開fb 見到當年嗰個老土眼鏡妹同醫生/律師/ibanker結婚 深深不忿嘅臭鴨怒而上連登開post「港女拜金非醫生不嫁 死臭雞玩夠就搵好碼頭上岸 我呢啲好男人就⋯⋯」

臭雞同臭鴨天生一對 唔好岀嚟害好男人好女人啦
難怪樓豬要去speed dating先食到女 咁嘅心態睇所有女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞