(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
都明白嘅
唔知係咪因為女性控制性慾嘅能力高,而且25歲時未到性慾高漲期,女人脫單意慾比男性低。相比同年齡男性,更多女性寧願保持單身,導致30歲前男搵女數字仍遠多過女搵男,女方開價可以高啲

當部分女性喺25歲時無意慾涉足巿場,到35歲時先有意重返巿場,到時就係另一堆問題
丁屋小王子
終於有人講

憑咩你哋啲男人玩夠先搵返我地啲乖女 要乖女埋單?

一句講曬,乖男先有資格要乖女
以前玩過嘅男人只配要返蒲妹
Tldr
女人可以要求有車有樓
但原po係講緊啲老女人爛蒲完先學人吊高嚟賣喎
Ching睇完篇文先好留言好冇
咁咪改變自己唔好做廢男囉 咪撚野現實
所謂現實都係人既意識建構出黎
贊成分類垃圾還垃圾住埋一個area
正常人還正常人住埋

伸利垃圾
巴打識貨 揀個後生生仔好過 又容易滿足d
巴打青山走出黎?
講天職真係笑左,雄性動物既天職係完鬆
口趙
港女淨係識擘髀,全世界都知
下 度度都係咁啵
你弱智?
你條仔真係好鬼戇居,你啲咁嘅人都同你一齊咁耐,真係嘥時間
惡性循環
要脫單唔難
但女人脫單成本比男人高好多
1. 性病風險 (因為生理構造,女人感染性病既風險高男人好多)
2. 懷孕風險 (男人係零)
3. 社會評價風險 (你睇連登仔睇女基本上唔係處就係雞,掉返轉男人百人斬就可以吹到上天)

其實港女唔係完全退出市場
而係惜售
即係遇到好正既荀盤先會掛牌睇下對方開咩價
你要女人大平賣既市場
印尼、印度、烏克蘭、越南就係
3點洗車
我覺得樓主標題加返交友app心態好啲 而家個標題好似將小部份代表左整體女仔 有少少唔公平
因為要依靠交友app識男朋友既女仔真係質素麻麻地
靚同性格正常使咩靠app 有都係職場或者fd搭fd介紹俾人mark實左

好多好女仔都係中學大學果陣俾人mark實左 因為大學已經算係可以識好多異性既地方 你果陣努力讀書冇拍拖 到事業有成果陣個市場得返啲得埋單爛橙你就覺得全部橙都係爛既
呢篇文係咪太認真睇連登嘅後果
好女仔後生嗰陣俾人mark曬啦
你d閪格毒撚乖乖地埋單啦
睇唔起港女咪過主 鬼妹一定一定無你口中所講嘅問題㗎啫
唔識人
你條鄉下佬未試過放工成班同事去happy hour?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞