(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
真,要努力讀書同工作;
負評界KOL
明知要埋單我都dum舊錢揾人起下條女以前個底啦
20幾萬換個安心唔係諗住以前做過咩無人知下話
個名
真係好憎男人同父權
但又要男人主導?

其實呢個故仔代入每一行都得
係講緊其實啲女唔好太過份
以為自己「有咁上下」就要求多多

啱晒比30 歲打後既剩女睇
當同個男人一齊捱嗰個從來都唔係你既話
仲有咩資格同男人講價

當初玩得就預咗今日揾番差唔多既人埋單
而唔係「突然」收心養性

啱呀 係順樣就唔會A0同捱到30歲
但唔代表佢地有得揀嗰時 你會特別矜貴啫
所以咪話睇得出嗰啲女有幾低賤
為咗所謂既「將來生活穩定」
揀一個以前從來唔會揀既人

只係泛指嗰班眼高手低既女人
我相信大多數香港女仔都唔係呢啲人

第一,有啲女,夠膽死纏住條仔九年先分手,話條仔唔打算同佢結婚

其實呢個無玩過,只係比條仔拖時間/自己唔及早退場
知呢個人對未來無打算/無執行力,比夠 3-4 年時間果斷退場換另一個人發展
咁都比樓主屌
老師依家既學生巴打
依家咩食唔食到女 根本唔重要
咩錯過左係學校食女只係一個少少既過程
努力增值自己,事業有成再返轉頭溝返學生妹
再激勵返下一代既學生,佢地先會有進步
講到尾咪又係條件問題
其實你要靠努力讀書同埋事業有少成先溝到女既話,都大約說明左你先天條件去到邊 怪得邊個
你見多人話佢毒撚咩?我反而見好多留言人生攻擊人老女人、老姑婆。
乜而家d ibank咁但低能既咩
雖然你講嘅嘢係好難聽但香港班男人又真係好唔爭氣,太多無咩自尊心嘅狗公
你呢啲咁性生活隨便嘅人有咩資格屌樓主
乜21世紀就要接受人人性開放?
個期興乜就跟?
21世紀都可以有保守主義唔係好似你咁濫
就好似股票市場咁,無論啲股價有幾低都好,都會有人接手。同樣道理,無論你覺得班蒲精有幾咁不堪都好,總會有人埋佢地單。
跟住大個咪變返樓主講嗰啲畀人傷害過嘅物質女
又係兩性分化post
一個38歲大齡剩女的妥協:“我不挑了,只要有人娶我,我就嫁”
https://lih.kg/2407958
至理名言,落club wet妹等於公廁果屎塔
係咪speed dating, 交友app唔會咁樣問。又唔可以怪d女,因為speed dating時間短,佢一定係問左佢最關心最想知既野先。
交友app我覺得可以多d時間培養感情。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞