(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
拜金爛玩嗰啲女就算啦 唔抵幫
如果身家清白
唔明點解男人都以為結婚係施捨
人地時間無多咪開門見山同你講
唔通又係拍咗幾年先知原來你冇呢個打算咩

D 女人以為我地練比佢地睇都ON99
有D 人對男女關係興趣唔大, 比較鍾意追求某D興趣/ 信念
所以係有有錢樣靚身材正既人唔去玩嫁

不過呢D 人唔會出現係交配APPS/speed dating囉
我都想搵d22歲就唔想玩嘅筍盤
19歲結婚?
交友app就係屎塔?交友app就係比有問題既人玩?
大把人玩app識到現任結埋婚
Btw我真心唔覺得一個乖乖女會打你呢堆野出黎
岩岩click返入連登就見到有毒撚回我。
玩交友apps得幾種人。
1. 想扑野嘅狗屎垃圾/蒲仔蒲妹
2. 現實中工作難識異性,想搵認真嘅人
3. 毒撚
4. 得閒無聊上去行一轉嘅正常人

多數玩得交友apps嘅都係第1類人,其次係第2同第3類人
上去玩交友apps,撞親嘅都係第1類人有幾奇。
想識正常人,但通常正常人down落黎玩一兩日就唔玩。

你要話,「大把人玩app識到現任結埋婚」
okokok,我相信一定有靠交友apps識到結婚嘅人。
因為有蒲妹識到毒撚結埋婚加嘛。

你唔覺得我乖乖女,唔緊要。
但巴打,你認真覺得交友app唔係屎塔呀?你覺得好多乖乖女會玩呀?

咁繼續玩交友apps搵真愛啦,毒撚。
我係女人但唔認同你講法,用app識人又好,真人識人又好,其他任何方法識人都好,都有機會識到高質同低質嘅人、淨係想屌西嘅人、想認真發展嘅人架啦。

話玩app就唔會有好人同d連登毒撚話香港冇好女仔有乜分別
絲打點睇樓上呢位絲打搏唔到就屌人毒撚
好有月野兔兔style
我有講,有第2同第4類人會玩。
但無可否認,玩得嘅,好多都係第1類人。
如果唔係樓主點解會玩完交友app就屌柒唒香港女人。
大把女人明呢個道理,呢班傻仔咪繼續上連登打飛機同洗腦文睇下洗唔洗到人
係因為樓主思想有問題,唔係玩app嘅全部人都有問題
樓主無論係邊到溝女都唔會溝到,因為係人嘅問題
港女 = Overpriced security with increasing negative cashflows year over year.
好呀 咁唔該男人都唔好鍾意幾時扑就扑 啲女送上門記住要拒絕 唔好咁隨便呀會蝕底㗎
唉屌 咪講左囉 目的講緊係speed dating 個目的呀
咩長遠目的同短期目的呀 去得speed dating你覺得係為咩呀?
呢到我既assumption 係為拍散拖既人唔會target speed dating 所以問家庭計劃問題係fair and make sense

唉屌 睇完第二段已經知咩料 其實有冇讀過書㗎其實你 哂我gas
唔撚講啦屌 轉頭又話我人身攻擊 係呀我真係 屌
呢度有幾條女睇到野唔岩睇 就下下話人毒撚
希望無觸到你地痛處
不過又咁講,連登仔都知男女既計法唔同
男經驗多叫威,處男比人叫毒撚
女經驗多比人叫臭雞,處女就好野黎

呢種社會定形睇法不一定淨係男既咁睇
係6層樓面前,真係會有人揀6舊腹肌咩
諗吓都知啦,喺香港正常樣正常性格都大把狗公,就當係失落嘅時候都可以係交友app大把狗公,無端端做乜要俾錢去參加呢啲?
當然係因為喺現實生活中完全識唔到人又或者對眼生係額頭,以為俾錢就可以有啲高質素俾佢選擇。

Speed dating入邊總會有一兩個靚女,呢啲都係公司搵返嚟嘅媒人好多Model仔都有接呢啲job。
講得岩,大把男人個腦都係咁。
女人扑過好多次野>蒲完想定落黎>搵好男人結婚=臭雞公廁搵人埋單
男人扑過好多次野>蒲完想定落黎>搵好女人結婚=收心養性成家立室

男人搵好女人埋單就應份,女人搵好男人埋單就臭雞。
睇見條友話想結婚搵個:
「一個支持到自己既女人
一個可以交心可以顯露男人脆弱個面既女人
一個可以獨立處理瑣碎野 大事會溝通既女人
一個比到溫暖同愛 係你收工好攰番到屋企會叫你聲老公 你聽完會好開心既女人」

我認同呢D好女人先值得好男人愛,但打呢段野果個唔會係好男人。
佢只係個臭鴨搵好女人埋單,同臭雞搵好男人埋單冇分別。
講真,我自己又唔係冇錢,比我一定會係揀個普通人但靚仔有6舊腹肌 都唔會揀馬雲囉,要扑野對住個醜男淨係幻想都想嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞