(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
笑死咁香港啲有錢靚仔係咪全部單身/gay

同捚搵唔搵到唔重要,重要嘅係你都認同女仔係要aggressive,咁就唔好怪人一開始唔考慮你。
識好多有玩,不過結論係約到出嚟都係睇樣, 男女都係
樓主好大怨氣,啲point全部係自己角度岀發

你講嘅係一種現象,你要理解背後嘅成因,就知冇得好怨
香港地女人搵結婚對象呢啲咁重要嘅選擇就咁係要簡真啲,問detail 啲
有冇唸過人哋係擺到明講金唔講心
係app同speed dating 識都係講條件行先嘅男女配搭遊戲,好正常姐
你要同人講心好心就修身養性,識返啲素顏乖乖女等待愛情奇蹟啦
Btw我身邊有唔少女仔朋友性格好好,都識打扮著衫但男朋友都係一般打工仔,感情穩定
你係咪都應該檢討下點解識親都呢類
浪費自己時間
你撿得人又要嫌人
父權點又女性主導啊19女權撚
最後個段真係講出無數港男心聲
點止, 非處都唔一定會追撚含
處女都可以有性好奇

我係講到明唔會生,叫我老母自己接受
樓主物化歧視女性好唔成熟囉
話人無邏輯但講唔出有咩錯
身為一個女性,應該都算稱得上樓主口中嘅乖乖女,我講講我睇法。
其實巴打你覺得自己咁好條件,本身就唔應該用交友apps搵女仔。你去堆屎塔度搵好女仔,然後撞到一堆勢利女人,就屌鳩唒所有港女,你個腦發生咩問題。

而且你d觀念都有問題,你去屎塔度搵女,應該係因為你個腦都裝屎。

第一,「問你有無打算組織家庭,有咩計劃,有無諗住生小朋友,想生幾多個。」
其實咁問又有咩問題?去得speed dating都係想搵另一半,咁梗係問下對方對將來有咩諗法,睇下夾唔夾架啦。
你覺得人地第一次見就問呢D野,一副搵荀盤嘅嘴臉好撚勢利,咁你咪唔好去speed dating囉。你去Speed dating,唔通仲想人地扮想同你做朋友,對拍拖冇興趣,好似岩岩識嘅新同事咁,問你星期六去左邊度玩?

不過第二第三點你又講得岩,蒲妹去搵返蒲仔啦。蒲妹宜加乖返,咁咪去搵d乖返嘅蒲仔囉。

樓主我覺得你如果真係有條件,我支持你搵乖乖女,唔好上完交友app撞到堆垃圾,之後一副屌柒唒香港女仔嘅嘴臉上黎開po。
我覺得你只係經濟條件唔算太差,就以為自己條件好好嘅毒撚。
你淪落到要上交友app搵女,係因為你唔識同人溝通。

乖乖女好多,至少我同我熟嘅朋友都係乖乖女,不煙不酒,未落過club,當年岩岩grad果陣仲會覺得自己未飲過酒唔ok,兩個女仔去7仔買罐裝果酒邊行邊飲。

我好頂唔順你一句說話,「你已經連最基本嘅青春都比唔到你嘅男人」,邊個女仔唔想要青春,乖乖女都會老,到左芳華已逝嘅年紀先遇到你,你又要嫌棄人地?可能你本意只係屌班蒲妹,但唔只蒲妹會消耗青春,所有女仔都會。

「約出嚟啱嘅我就食,唔啱彈比下個巴打。結婚?不了,我賺夠會去Ukraine揀個白滑大波,或者台妹都得。」
好好笑,你果頭先屌完D勢利港女周圍蒲,你係讀書乖乖仔,要搵返乖乖女。咁憑乜野你覺得自己食完堆港女,做左個四處留情嘅蒲仔,又有資格搵乖乖女?

有時唔係想做女權撚,但見到你D講野唔用腦嘅毒撚,同你講野個TONE都要變女權撚。
玩得交友app你期望有啲咩?
有啲一手西靚女岩你條件去討好你咩傻西
根本交友app都係伏啦 正常人撚會玩咩
樓主正正經經孤單終老啦 講到啲說話咁難聽
價值觀明顯有問題 仲振振有詞
最慘係仲有成班毒撚附和佢
屌你老母死臭雞
其實人夾人 以前未同依家老婆一齊之前都有玩交友app 你講果類臭閪係有 但唔係全部既

但乖乖女通常唔係連登仔既標準大波長腿 好多都普通樣 最多叫做識化下妝打扮下
曾經有一位巴打語重心長咁同我講
男人既腹肌練黎唔會剩係比一個女人睇
同樣道理,女人有波有蘿有腳既,佢唔甘心剩係比一個男人睇呢種心態都無可厚非
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞