(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
仲有樣野 條仔唔靚仔 唔大隻
純粹條女長情
咁真係好女仔黎
點解會揀咗個mk仔
咁就比個mk拖累自己
你最尾果段
真係好有共鳴
一個男人想要既野好簡單,
會自動波分類歸邊 邊類結婚 邊類HI-BYE
凌晨3點落街洗車,屌 喊出黎
以為自己COMMENT緊 十分同意
有個目標都係好既
但學生妹睇外表多⋯
屌咪臭系係咁掂嘅大把女埋身啦,以前毒撚無人要而家賺幾個臭錢Ibanker又嫌三嫌四,大把好女仔架樓主無本事溝姐笑大人個口
你係要去溝啲聽到你係ibanker就一地水嘅cheap女人你講咩姐你呢啲人真係識唔少,話想拍拖話要搵個好女仔,有女介紹啦,又乖又純又唔港女性格又好個啲,又嫌人唔夠靚唔夠索,咁問你中意邊Type啦,屌你一睇又係啲cheap雞拜金樣個啲女,咁你講咩姐自己揀架睇你打字都知你係邊款仔,真心唔會有正常踏實女仔想識你架你咁樣,你只會繼續吸引啲臭雞拜金cheap西女人無限循環
識個係第一類,拍過n次拖,次次之間間隔唔夠兩個月,喺嗰兩個月不停搵唔同陌生人扑嘢,扑啱就一齊,今年廿五歲,個男朋友識咗一個月,諗緊結婚啦
Ielts 我要求人speaking拎9但其他幾項拎1都ok,咁我可唔可以話自已要求唔高?我只係要求緊(9+1+1+1)/4 ,即係overall 3咋喎。

其實呢d例子唔可以算眼角唔高,只係佢地對好多方面要求都低,但就係對某幾樣野要求高(比如講野叻,浪漫,或者有某種夢想etc),無果幾樣就唔得,而個賤男就係有果幾樣。如果唔係,個賤男又點解可以贏到咁多其他男人,而得到靚女無條件既愛?

同有d男人一定只揀靚女(或者其他野,不過多數都係關樣事架啦)而寧願其他方面比人食到做狗咁一樣之嘛。
"但就係對某幾樣野要求高(比如講野叻,浪漫,或者有某種夢想etc"
哩個係你假設
speaking 9分都係你假設
有更多資料先值得討論落去

不過我認為身為一個靚女
只要求男人有口才/識浪漫 窮都無所謂
已經有資格叫眼角唔高
咪話佢傻囉
點又點唔醒佢
睇完#3嘅垃圾回覆更加認同巴打所講
咁depends on 個靚女係咪真係得靚一樣啦,學你話要多d資料

不過個男人能夠係你講到咁仆街既情況下,都贏到其他競爭者而得到個靚女咁死心塌地既愛,你話真係無一樣特別勁又好難理解
For sp/ fwb yes
For gf/ wife, or necessarily
順眼而又懂男人既港女少之有少
你起我底睇下乜野係價值個post就明,仲有牽涉沉没成本
女人來來去去都係鍾意比佢地有情緒價值(唔悶)既男人
懂女人
所以話男人老狗當女人係雞咁屌就岩架喇,結咩婚拍咩拖,嘥時間
妹妹仔都會大,大個左一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞