(轉貼)25以上港女心態淺談

890 回覆
3923 Like 963 Dislike
最後個段認同 我搵錢俾你洗無問題 唔好加大我煩惱俾屎我執就ok
其實呢本身你自己錯重點叫咗你唔好人身攻擊,你又要再質疑人哋學歷係做乜嘢? 同埋學歷同羅輯冇直接因果關係,有冇聽過乜嘢叫高分低能? 你今日係咪冇照鏡(如果你真係高學歷嘅話)? 上面講緊長遠短期目的係,不論你乜嘢目的都唔代表你可以用咁樣嘅表達方式,你聽清楚未? 你又要judge又冇實際嘅邏輯去反駁人哋,你唔係覺得你打咗呢段嘢, 你冇logic呢樣嘢就唔係心照掛? 其實關於有冇讀書,有時係你越高學歷嘅人通常係越唔排斥溝通,咁樣先學得多嘢。 我都未夠料落判斷話你未讀過書,你就咁快可以判斷我冇讀過書?我都真係唔知你啲書點樣讀。仲有你啲垃圾logic同自以為是嘅態度再唔改,你講嘢的而且確係嘥gas。 人哋用個腦講嘢,但你裝腦個位置係gas難怪變咗用gas。 可以嘅話攞個豬腦頂住檔先。

logic輯駁唔到人, 跟住勁語意曖昧咁講“睇完第二段已經知咩料”,跟住又要再一次犯人哋啱啱叫你唔好犯嘅problem“人生攻擊”,去question人哋有冇讀過書,跟住就急急腳走人再加兩句粗口“話唔撚講"。其實你可唔可以做少一陣小丑? 即係本身我應緊嘅嗰個人佢聽得明我講嘢, 釐清返自己觀點,咁我ok冇問題,歸納個大概共識, 發現原來我同佢都冇人喺想一支竹打一船人,咁樣咪和平收隊。係得你一個要衝出嚟反駁人哋,又唔用你個豬腦睇下我打啲嘢的邏輯唔係鬆散,係要越級挑戰,咪撚人不成反被撚囉。 啱啦 ,快啲返去補gas啦,小丑
原來對你黎講,玩到臭嘅USB叫做「有料既男人」。

現實係,有條件嘅乖乖仔唔會簡班蒲妹臭閪。
有條件嘅乖乖女都唔會簡班蒲仔臭鴨。

乜乜有人講左對女人既要求,乜乜有選擇權嘅男人。
D咁嘅言辭已經代表左你睇唔起女人,覺得做選擇嘅係男人,女人係被選擇,男女唔平等咪就係你D垃圾造成,所以先咁多平權人士,甚至有過激女權撚出現。

連我好簡單講,女嘅叫臭雞男嘅叫收心<呢個邏輯唔OK,都有男人衝出黎話「男人有選擇權」。

其實好老實講,我又冇似住自己係女人拎過咩著數,普普通通讀完書,識左個家境平平普通人男友拍拖,異性朋友又唔多,CLUB連去都未去過,普普通通打份工,偶爾放假約舊同學見一面,同我熟嘅舊同學仲要清一色女仔。
你見到我唔支持你個邏輯,已經可以FF,同我講:「你地淨係識個西換價值」
唔好意思,唔好用「你地」呢個詞,用閪換價值嘅係另一班女人。
其實台妹同烏克蘭女都會睇你有冇車有冇樓
25up既男又好 女又好
都仲可以有好仔/好女 樓主太偏激啦
係到祝大家搵到幸福

當樓主係到計對方幾歲 拍幾多次拖
身材 呢樣個樣
咁人地都可以計番你轉頭姐
你識女仔都唔會唔考慮年齡身材樣啦
如果你係靚仔高大身型正
仲洗用錢黎提高自身吸引力?
自己都唔清楚自己有幾斤兩
仲串柒柒嫌人地冇係你後生時揀你

有時間打文不如提高下魅力好過啦
睇書又好健身又好
有修養 講野有文有路 有肌肉
就算唔靚仔 唔怕冇女埋身囉
浪子回頭金不換有無聽過?
國貨城玩左咁耐到50歲仲要比人屌話揀件國貨結婚
你肯面對現實未
啱啱英國回流返香港
都有啲女知我有女朋友都狗衝我
每次見到我女朋友就會比較
我而家條女係一手西
大家係最窮唔掂嗰陣時識(即係做學生)
新呢個係 唔知幾多手西, 聽到我外國回流就狗衝我

同炒股一樣 都係少啲操作好
Miss 左隨時揾唔返而家個女朋友

結果我每次比較
冇一次覺得換新女會比而家過得開心
就咁就到談婚論嫁

所以要人包容嘅女
諗下自己點解咁柒冇人肯幫你埋單
你咁撚蠢 天生係比男人呃
哇。
浪子回頭金不換:比喻社會上一些失足青年洗心革面、幡然悔悟的一句名言。 指不走正道的人改邪歸正後極其可貴。

女人都可以架,女人都可以洗心革面、幡然悔悟,醒覺自己年少輕狂,收心養性,搵乖乖仔結婚。

咁果D對你黎講係搵人埋單嘅臭雞,定係浪子回頭金不換嘅好女人呀?

學樓主講丫,「你試下以前去偷去搶,案底成寸厚之後考政府工,同interviewer講每個人都有過去囉,你睇下人地比唔比你囉。你做得出就要承受後果,呢個世界邊有咁著數?」
身邊人大把讀書時都有同同學或同輩嘅朋友拍拖。但係未必每對走到落去,當中有好多原因。之後男同女都踏入適婚年齡,人又成熟左比較知自己想要咩,啱就好快結婚。

我會咁樣理解,rather than 女人想搵人埋單。可能交友app 啲生態完全唔同。平時真係唔覺好多年輕時玩都飛起,忽然覺得自己老啦埋街食井水咁。

咁女人過左25歲未有對象會心急都明嘅。交友app又咁目標為本,掉轉我覺得佢哋好純情唔識表達自己。真係有機心嘅唔會比你咁諗佢。

我原全唔buy 太極端的女權主義。但係社會對獨身而較年長嘅女性真係好苛刻。本身無愛情已經有d空虛,懷疑下半世唔知點過。積極尋找嘅又俾人話搵人埋單,唔積極嘅又話性格有問題。 放鬆d啦香港人。
我認同 不過前提係木門對木門
大把國貨城咁既case
只可以話而家社會仲有好多封建嘅思想。 咁比起以前係好左好多架啦。呢啲觀念唔係一時三刻或者我地可以改到,甚至永遠都改唔到,因為男人女人天生身體條件就係有分別。不過我覺得正常人d觀念都唔算太于腐。太extreme d 人就由佢啦。

我覺得成日計住係咪幫人埋單個d,或者只係覺得對成世嘅,對方過去都係簡單越好,容易啲handle。
呢啲唔會有人覆 你放心
其實講咁多有乜用
由頭到尾都係講緊你有冇資格揀
有冇本錢去「收心養性」
講緊既係能力
而嗰班女係咪都有咁既本錢?
我唔知
我諗如果既話
其實唔洗要求男人咁多野

相反啲仔「收心養性」嗰時會唔會好似班女咁多要求?又樓又車又要專一又要錫老婆乜柒乜柒

你自己諗諗啦
妹妹仔有後生仔唔揀走去啃呀叔都係貪錢屬性居多啦
止蝕,仲有得選擇
大佬呀 高唔高學歷低唔低能點由照鏡到見到呀
嬲黎冇用㗎喎 香港人壓力大我都知...
人係理應唔介意亦歡迎同其他人理性討論 但我就唔會同藍絲廢老討論既 因為知道一定係雞同鴨講嗱 唔係講緊你係 我只係舉例緊咩情況下要慳啲gas
學歷呢樣野本身都係9up下 但依家見到你打羅輯 人生攻擊呢啲錯字 加上用一千字黎表達一百字可以表達的訊息
只可以講見微知著囉
大把收心養性仔要求女朋友瘦底大波靚女係處啦
呢個post都唔少啦
自己去蒲食女就得 條女個處就一定要比佢
其實男女咪一樣高要求 不過要求個位唔同姐
非常同意
好多人就係唔睇自己條件但係好敢獅子開大口
冇啲自知之明
乜都搬個愛出黎講 攞著數
拍拖都可以話用激情維持一陣
但去到認真結婚真係要睇條件
激情唔可以維持一世
性格外貌學歷家底價值觀等全部攤出黎對
不過你又唔好話你要搵啲唔勢利既女人
因為你自己其實都好睇條件
邊有得自己睇但又想人哋唔睇 着數攞晒
如果唔係你都係你口中果d冇自知之明大諗頭港女
其實你條件好嘅話根本唔使理會嗰啲人
你條件足夠好 大把好樣好女仔揀
又成班狗公擁護垃圾港女
事實係比較刺耳
港女50分的value係唔會有70分既男人去揀
等變蟹貨啦
都有既 實有d傻既
六合彩都有人中啦
不過有幾多個
不過d傻西見到人地中就以為自己都有得中
開始獅子開大口
要求對唔上條件又唔係運氣爆棚咪做賣剩遮
通常上網見到好大怨氣嗰啲都係又kam要求又高
你啱
利申:乖乖女,但豬
你幾歲?咁快結婚?
咁咪唔好要港女/讀書果陣識一個keep住
利申 讀書果個keep唔住 之後都唔拍拖
講呢樣野之前
分清楚連登講同現實講有咩分別先

同埋
啲女係現實講要乜要乜
而你指既樣貌身材係就咁睇到
唔要需要突登講出口
多數開口問揾幾多 有冇樓 結婚會唔會加佢名
呢啲問題男既會有幾可問出口?

調轉問啦
唔通啲女又唔通唔想揀個高大靚仔揾到錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞