[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
Wannacry,依家英國nhs都中咗。
睇人仆街最開心

我都中左 無上過咸網
可能係做功課搵資料果陣咩都撳黎睇就奶野

今日開完機特別lag 連上網都lag
以為部機岩岩開 d野仲load緊
點知連打機都lag 我仲專登調低畫質先順返d

仆街 一打完機就見到俾人加密晒
原來頭先一路lag係因為佢舊野加密緊我d file
睇人仆街最開心

陳雲又中(毒)
如果mac唔會中蘋果又勝一仗
股價又升

其實mac用家一成都冇,正常都未搞mac既,但係唔排除個作者想挑戰難度出埋mac版

雖然都係少但身邊越黎越多朋友用mac
大家backup野記得蚊走網線先

點解?

以防萬一姐
唯有等下 咁大規模 應該會有對應措施啩
有冇咁撚多人中
你地做左啲乜

睇BBC話懷疑係用Windows Defender 既漏洞散播出去,但係因為Microsoft 個patch都係最近先前,d電腦未裝得切, 所以冇做d咩都會中

有冇咁多連登仔中啊
有冇咁撚多人中
你地做左啲乜

睇BBC話懷疑係用Windows Defender 既漏洞散播出去,但係因為Microsoft 個patch都係最近先前,d電腦未裝得切, 所以冇做d咩都會中

windows defender散播,唔係好明
好驚阿 即刻做backup 仲要拔網線 之後洗機
好危險wo
屌你老母掛左兩日機
岩岩一睇桌面 中左

係咪中左一定會有野彈出黎 定可能都正常用到
冇啦冇啦
有冇辦法可以刪左佢先
唔刪乜都做唔到
上年中過一次 仲用緊win7 可以做啲咩防止再中
利申 電腦白痴
睇黎今次好撚大規模?

上次都大規模啦 靜左一排
一直都有留意開有呢隻毒
好驚唔小心中到
macbook會唔會中

mac暫時仲安全
最近個防毒軟件係咁彈出黎話system32裡面有個exe檔有毒係咪呢個毒黎
股價又升

其實mac用家一成都冇,正常都未搞mac既,但係唔排除個作者想挑戰難度出埋mac版

我係咁叫人買mac機
最近個防毒軟件係咁彈出黎話system32裡面有個exe檔有毒係咪呢個毒黎

係我就Del埋個system32啦
股價又升

我係咁叫人買mac機

用mac機dual os咪一樣收皮,10個有5個都dual
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞